Spektakl za večne šampione: Brazil i Kolumbija skupili skoro pola miliona evra za Šap!
Foto: Reuters

svaka čast

Spektakl za večne šampione: Brazil i Kolumbija skupili skoro pola miliona evra za Šap!

Organizator utakmice na Olimpijskom stadionu "Žoao Avelanž" je saopštio da je sakupljeno 1,2 miliona brazilskih reala, što je oko 441.000 evra
Objavljeno:

Fudbalske reprezentacije Brazila i Kolumbije su odigrale utakmicu u Riju s koje će prihod - 441.000 evra - biti uplaćan na račun Šapekoensea, za preživele iz avionske nesreće i porodice stradalih igrača i osoblja kluba.

Pre početka humanitarne utakmice u Rio de Žaneiru, koju je domaćin dobio 1:0, potresne slike: na teren su izašla četvorica preživelih - trojica fudbalera i radio-komentator. Publika ih je emotivno pozdravila, baš kao i reprezentativci Brazila i Kolumbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Organizator utakmice na Olimpijskom stadionu "Žoao Avelanž" je saopštio da je sakupljeno 1,2 miliona brazilskih reala, što je oko 441.000 evra. Prihod bi, nema sumnje, bio značajnije veći da su selektori Tite i Pekerman mogli da računaju na sve asove. Međutim, pošto ovo nije FIFA termin, Brazil i Kolumbija su igrali bez zvezda iz evropskih klubova, poput Nejmara, pa tribine nisu bile ispunjene

Meč je završen pobedom Brazila 1:0, zahvaljujući pogotku Dudua u 47. minutu.

Dve južnoameričke reprezentacije, ipak, zaslužuju pohvale, a i gledaoci koji su se odazvali pozivu, zbog pomoći klubu koji je krajem novembra prošle godine doživeo tragediju. Šapekoense je tada ostao bez gotovo celog tima u avionskoj nesreći u Kolumbiji, na letu za Medeljin, gde je trebalo da odigra prvi meč finala Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala. Od 77 putnika, poginulo je 71, među njima i 19 igrača zelenih.

BONUS VIDEO -

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.