Kosovo su primili, a šta ćemo sa Krimom? Da li je ovo NAJVEĆA SRAMOTA Evropske kuće fudbala? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Aleksa Radosavljević

Šta ćemo sad, Evropo?

Kosovo su primili, a šta ćemo sa Krimom? Da li je ovo NAJVEĆA SRAMOTA Evropske kuće fudbala? (FOTO) (VIDEO)

Zašto klubovi sa ovog poluostrva ne mogu da igraju u matičnoj Rusiji, kada oni to žele? Zašto im se nudi samo jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope (nezvanično)
Objavljeno: 19:08h

Gotovo je! Finito! Kaput! Kosovo je i zvanično punopravni član UEFA, pošto je Sud za arbitražu u sportu odbio žalbu Fudbalskog saveza Srbije, u kojoj se tražilo da se južnoj srpskoj pokrajini (samoproklamovanoj državi) oduzme članstvo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Cela srpska nacija se zbog ovakve odluke iznervirala, iako je znala u kom grmu leži zec, a mi smo se setili jedne priče koju smo pisali pre oko godinu dana, a koja se odnosi na Krim, tačnije fudbal u državi koja je na legalnom referendumu odlučila da želi da se odvoji od Ukrajine i pripoji matičnoj Rusiji.

Ovo predivno poluostrvo koje se nalazi u Crnom moru trenutno ima Krimsku fudbalsku ligu, ali i pored velike želje da se i fudbalski pripoji Rusiji, UEFA to konstantno minira.

Ovo što sledi je priča o krimskom fudbalu, posle koje ćete lako moći da napravite poređenje između tog slučaja i ovog "našeg".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.