Terzić odgovarao na pitanja koja interesuju sve Delije, a posebno će se obradovati kada budu čuli kog bivšeg igrača želi da vrati! (VIDEO)
Foto: Nemanja Pančić

Dotakao je i večitog rivala

Terzić odgovarao na pitanja koja interesuju sve Delije, a posebno će se obradovati kada budu čuli kog bivšeg igrača želi da vrati! (VIDEO)

Generalni direktor crveno-belih je govorio o dugu kluba, ali i o Partizanovom problemu sa UEFA
Objavljeno:
foto: Saša Pavlić Koky

- Moramo napraviti balans između osvajanja titule i pozitivnog finansijskog izveštaja na kraju godine. Tržište zapadne Evrope je zainteresovano samo za mlade igrače i svesni smo da je potrebno da forsiramo mlade igrače. Međutim, sa druge strane, svesni smo da u maju mesecu moramo osvojiti šampionsku titulu, a sa decom se titula ne osvaja. Razmišljamo o Nenadu Milijašu sa kojim sam obavio razgovor pre nedelju dana. Ima 33 godine, otišao je pre dve godine kao najbolji igrač lige, on je želja Božovića koji je takođe razgovarao sa Milijašem. Može da bude pravi vođa uz Lukovića, i da svojim kvalitetom i iskustvom pomogne Zvezdi. U narednih par dana će se znati ishod ovih razgovora.

Od ponuda za igrače Crvene zvezde, najkonkretnija je ona za Mihaila Ristića.

- Konkretna ponuda postoji za Mihaila Ristića, od strane dva kluba. Pregovaramo, ali postoji velika verovatnoća da Ristić ostane u Zvezdi i da se ne realizuje transfer, ali i ako se realizuje, postoji velika verovatnoća da će ostati još šest meseci kod nas. Imamo ponude i za Plavšića, Donalda, Kangu. Lično nisam za to da Kanga ide, ni po koju cenu, a Donald je mnogo bitan igrač i nisam ni za njegovu prodaju. Postojala je opcija da Marko Petković promeni klub, da Zvezda od tog transfera zaradi, ali za sada je sve na „stend baju“. Videćemo, u zavisnosti od odlazaka, razmišljaćemo i o dolascima.

Određene ponude postoje i za Zvezdine „klince“.

- Svi najtalentovaniji igrači iz Omladinske škole su ovde sa prvim timom. Videćemo, neće svi moći da dobiju adekvatan prostor na terenu u narednih 16 utakmica, ali zavisiće i od stanja na tabeli. Nećemo dozvoliti da počne jun mesec, a da nemamo šta da ponudimo. U razgovoru sa Miodragom Božovićem došli smo do dogovora da moramo da isforsiramo neke mlade igrače. Koje tačno, najviše zavisi od njih samih, i od pozicija na kojima će Božoviću biti potrebni. To su sve veoma dobri igrači koje već prate strani klubovi, i za koje imamo i ponude, ali bila bi greota sada ih pustiti.

Krajem prethodne godine, dosta se govorilo i o ostanku Miodraga Božovića na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba.

- Miodrag Božović je u jednom momentu osetio umor i poželeo je da se odmori. Međutim, njegov ostanak ne dolazi u pitanje. Verujem da ćemo u junu slaviti titulu, a onda ozbiljno započeti pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.