Zasto se u Srbiji uopšte igra fudbal? Zbog nas budala! (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Filip Plavčić

ceo svet nam se smeje

Zasto se u Srbiji uopšte igra fudbal? Zbog nas budala! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Pitanje koje iziskuje analizu koja bi mogla da bude dužine minimum jednog ruskog klasika, ali ćemo ipak probati da je skratimo
Objavljeno:

Već više od jednog veka se na ovim prostorima igra fudbal. Najstariji srpski klub osnovan je još davne 1903. godine u Kragujevcu, bila je to FK Šumadija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dve godine ranije u Subotici je „nikla“ FK Bačka, ali kako je grad na severu naše zemlje tada bio pod austro-ugarskom vlašću, ne možemo ga baš ubrajati među srpske klubove.

foto: Logo

ZLATNI SRPSKI ORLIĆ: Srbija se nikoga ne plaši! (VIDEO)

Dakle preko 100 godina se ovde "šutira lopta". Nekada smo značajno uticali na kreiranje istorije najvažnije sporedne stvari na svetu.

Reprezentacija Jugoslavije učestvovala je na prvom Svetskom prvenstvu i nezvanično osvojila treće mesto. Pored toga „plavi su“ i dva puta igrali finale Evropskih prvenstava.

Raća i Markec jedva izvukli živu glavu: Navijači hteli da linčuju igrače Sportinga! (VIDEO)

Fudbalski klub Partizan je bio deo prve utakmice odigrane u okviru Kupa evropskih šampiona, a 11 godina kasnije je igrao i finale ovog takmičenja.

Crvena zvezda je uspela da podigne trofeje namenjene najboljem timu Evrope i sveta, dok je recimo Radnički Niš igrao polufinale Kupa UEFA i imao samo jedan poraz na 22 međunarodne utakmice odigrane na Čairu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.