ORLIĆI PREVAZIŠLI OČEKIVANJA NA EP: Milošević prvi strelac, Krivokapić ih naziva šampionima!
Orlići na proslavi nakon prolaska u polufinale EP, Foto: Printscreen/Instagram/fudbalskisavezsrbije

mladi ponos

ORLIĆI PREVAZIŠLI OČEKIVANJA NA EP: Milošević prvi strelac, Krivokapić ih naziva šampionima!

Momcima je ovo teško palo, pokušavam da za njih pronađem reči utehe. Zaslužili su da im u Srbiji čestitaju na svemu što su pokazali na ovom prvenstvu - poručio je selektor kadeta.

Objavljeno: 14:59h

Reprezentacija Srbije do 17 godina na Evropskom prvenstvu u Izraelu osvojila je bronzanu medalju i time obogatila vitrine srpskog fudbalskog saveza.

Kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je rezultate van svake granice očekivanja. Penal serija prekinula je niz izvanrednih rezultata za Orliće koje predvodi Radovan Krivokapić. Naime, u polufinalu protiv reprezentacije Holandije, ishod u prvih 90 minuta bio je izjednačen (2:2), pa se pristupilo izvođenjem jedanaesteraca. Sreću na penal ruletu imali su Holanđani, pa su Srbi ostali bez plasmana u finale. Reprezentacija Portugala izgubila je u polufinalu od Francuske, takođe posle penala, tako da po pravilima UEFA prednost imala selekcija koja nije doživela poraz na šampionatu. Kako je reprezentacija Portugala doživela poraz u grupnoj fazi od Danske, automatski je treće mesto dodeljeno našoj selekciji.

Vredi napomenuti da je ovo najbolji rezultat koji je naša reprezentacija doživela u ovom uzrastu, tako da je istorija nekim delom ispisana. Blistave i sveobuhvatne individualne karijere sve su bliže ovim talentovanim igračima.

Posebne zasluge idu selektoru, Radovanu Krivokapiću, koji je svojim retoričkim učinkovim i psihološkim delovanjem uvek grabio snagu za svoje izabranike. On je dokazao da naša reprezentacija može i te kako da se svrsta na sam vrh evropskog, ali i svetskog fudbala.

>

- Došli smo do kraja našeg puta na ovom šampionatu. Zaustavljeni smo na penal ruletu, na mestu gde je uvek lutrija. Žao mi je momaka koji su išli i preko granica mogućnosti, borili su se kako smo to zahtevali. Mislim da smo po prikazanoj igri bili bolji od Holandije, stvorili smo mnogo više prilika, dva puta je prečka bila njihov saveznik, zaslužili smo da pobedimo u regularnom delu. To je fudbal. Momcima je ovo teško palo, pokušavam da za njih pronađem reči utehe. Momci su zaslužili da im u Srbiji čestitaju na svemu što su pokazali na ovom prvenstvu, jer nema selekcije, trenera koji nam nije čestitao na igri i ponašanju. Holandski kolega došao je posle meča i svima čestitao, nije krio divljenje, kako je sam rekao, kvalitetu i karakteru koji Srbija poseduje. Pristup, odnos prema dresu, sve je bilo na zaista visokom nivou. To je bio moj prvi zahtev kada smo se okupili. Gde god da idu Srbiju moraju da predstave u najboljem svetlu. Bili su primer na terenu i van njega. Oni su za mene šampioni - rekao je selektor Srbije Radovan Krivokapić.

Najbolji strelac evropskog prvenstva je Jovan Milošević sa pet postignutih golova.

(Espreso/Fudbalski Savez Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.