"Delije" da li ga se sećate? Bucko koji je pre crvenog-belog pokorio Bundesligu! Od sjaja do šestoligaša
Ailton, Foto: Starsport©

sećanje

"Delije" da li ga se sećate? Bucko koji je pre crvenog-belog pokorio Bundesligu! Od sjaja do šestoligaša

U prvoj deceniji ovog veka, Ailton je bio među najboljim napadačima Bundeslige, gde je sa velikim uspehom nosio dresove Verdera i Šalkea 04, a najupečatljiviji nam je ostao i dresa Crvene zvezde.

Objavljeno: 11:18h

Najbolji period u karijeri proveo je igrajući za Verder, gde je bio šampion Nemačke 2004. godine, a sa ovim timom je u dva navrata osvojio DFB kup.

Kada su u pitanju pojedinačni trofeji u sezoni 2003/2004, bio je i najbolji igrač Bundeslige. Zatim sa 28 golova osvojio titulu najboljeg strelca nemačkog šampionata.

Ailton u crveno-belom
Ailton u crveno-belomfoto: Starsport©

Tada je dobio „nemoralnu” ponudu Katara kada mu je ponuđeno 1,4 miliona evra da uzme državljanstvo te zemlje kako bi mogao da igra za reprezentaciju Katara, ali je FIFA sve blokirala.

Posle Nemačke otišao je u Bešiktaš koji ga je platio 3,5 miliona evra, a zanimljivo je da je jedno vreme bio i član Crvene zvezde sa kojom je osvojio titulu prvaka Srbije. Odigrao je 13 utakmica uz četiri gola u sezoni 2006/2007.

Nakon toga je igrao za još deset klubova. Usledile su godine igranja za niželigaše, a od fudbala se oprostio pre deset godina. Poslednji klub u njegovoj karijeri bio je šestoligaš Hasija iz Bingena.

Posle odlaska u penziju nije ostao u fudbalu, već maksimalno uživa u životu. Poslednjih godinu i po živi u Bremenu i slobodno vreme provodi sa porodicom, a ponekad učestvuje kao zaštitni znak u nekim nemačkim kompanijama...

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.