Srbin bio nadomak osvajanja Kupa kralja! BETIS JE NA OVO ČEKAO 17 GODINA - Hoakin mirne duše ide u penziju!
FK Betis, Foto: Profimedia

copa del rey

Srbin bio nadomak osvajanja Kupa kralja! BETIS JE NA OVO ČEKAO 17 GODINA - Hoakin mirne duše ide u penziju!

Fudbaleri Real Betisa po treći put osvojili su španski Kup kralja pošto su u finalu na ''La Kartuhi'' u Sevilji nakon boljeg izvođenja penala savladali Valensiju 5:4 (1:1).

Objavljeno:

U odlučujućoj četvrtoj seriji penala, Musah je šutirao preko gola, dok su svi u timu Betisa bili precizni.

Betis je poveo već u 11. minutu, nakon akcije po desnoj strani Beljerin je centrirao a Borha Iglesijas bio najviši u skoku. U 30. minutu bilo je 1:1 golom Uga Dura. Moribo je fenomenalno uposlio napadača Slepih miševa koji je prebacio istrčalog golmana Brava.

Veliku priliku za Betis propustio je Huanmi kada je u 78. minutu pogodio stativu. Betis je imao još nekoliko izglednih prilika ali se rezultat nije menjao ni nakon produžetaka pa su penali morali da odlučuju pobednika. U ekipi Valensije, Uroš Račić ušao je u igru u 85. minutu umesto Giljamona.

U penal-seriji precizni za Valensiju bili su Soler, Račić, Gonzalo Gedeš i Hoze Gaja a za Betis Vilijan Žoze, Hoakin, Guardado, Teljo i Miranda. Betis je tako posle 17 godina uspeo da dođe do trofeja u Kupu kralja.

Vremešni fudbaler Hoakin je najavio da će okačiti kopačke o klin na kraju sezone u svojoj 41. godini - i sada to može da uradi mirne duše.

Espreso/Arena sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.