TUŽNA SUDBINA! Ljubitelji fudbala širom sveta u SUZAMA! (FOTO)
Albumi Panini, Foto: Profimedia

zašto?

TUŽNA SUDBINA! Ljubitelji fudbala širom sveta u SUZAMA! (FOTO)

Kultni album odlazi u istoriju pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.godine

Objavljeno:

Ništa više neće biti isto! Euforija pred velika fudbalska takmičenja se podgrejavala dok smo se menjali sličicama poznatih fudbalera, a obično smo po one najređe odlazili na ulice i pokušavali da nekako kompletiramo svoj album...

Nažalost, toga više neće biti...

Kompanija "Panini" nakon pet decenija ukida čuvene albume sa sličicama fudbalera.

Kako najavljuju iz "Paninija", albumi sa sličimama biće ukinuti pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.godine. Prvi album sa sličicama fudbalera pušten je u prodaju pred Svetsko prvenstvo u Italiji 1970.godine, a osam godina kasnije povodom Prvenstva sveta u Nemačkoj 1978. usledila je premijera puštanja u prodaju širom sveta.

Od tada "Paninijev" album stekao je kultni status, i u mnogim zemljama sveta, pred velika prvenstva razmenjuju se sličice, i to u okviru većih okupljanja razmenjivača sličica, kao što se to tradicionalno organizuje u Beogradu kod hotela "Moskva".

Rekordan broj prodatih sličica Panini ostvario je 2006. u vezi Svetskog prvenstva u Nemačkoj, kada je prodato 800 miliona sličica.

Upravo pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. Panini ukida štampanje albuma i sličica, ali će posao preuzeti američki koncern "Tops", koji je otkutio prava za taj turnir, kao i Ligu Nacija i prvenstvo Evrope za žene 2025.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.