IGRE PROCENATA - IZRAČUNATO: Srbija ima najveće šanse da izvuče 2 selekcije koje SVI priželjkuju!
Sergej Milinković-Savić i selektor Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

MATEMATIKA OVAKO KAŽE

IGRE PROCENATA - IZRAČUNATO: Srbija ima najveće šanse da izvuče 2 selekcije koje SVI priželjkuju!

Mnogi priželjkuju domaćina umesto neke od vrhunskih ekipa iz prvog šešira

Objavljeno:

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru biće obavljen u petak, 1. aprila s početkom u 18 časova po srednjoevropskom vremenu.

Dok se obavljaju mnoge kalkulacije i simulacije žreba, jedan stručnajk se izdvojio.

Na osnovu 100.000 simulacija, Francuz Žilijan Gijon, matematičar i veliki ljubitelj sporta koji živi u Njujorku, napravio je kalkulaciju koji su najverovatniji rivali Srbije, kao i ostalih rivala pred žreb u Dohi.

1 / 5 Foto: Starsport©

Logično, najmanje procenata imaju druge evropske ekipe, pošto ih ima najviše.

Najveće šanse su da dobijemo rivala iz Azije ili Južne Amerike iz prvog šešira (mnogi priželjkuju domaćina Katar), iz drugog su to ekipe SAD-a, Meksika i Urugvaja, dok je iz četvrtog najveća šansa da izvučemo Saudijsku Arabiju ili afričke reprezentacije.

Kada se pogledaju sve ekipe, Saudijska Arabija ima najveće šanse da bude izvučena sa Srbijom - 22,2 odsto. Zatim sledi SAD sa 20,9 odsto, pa Katar i Meksiko sa po 20,7 odsto.

Ono što je važno napomenuti, ukoliko bi Srbija iz prvog šešira izvukla Katar, onda ne bi bilo moguće da iz četvrtog izvuče Saudijsku Arabiju koja je takođe iz Azije, pa bi onda značajno skočili procenti na afričke ekipe - Ganu i Kamerun kada je u pitanju poslednji četvrti šešir.

Velike su šanse i da izvučemo neku od najjačih reprezentacija iz Južne Amerike - Argentina je 20,5 odsto, a Brazil 20,4.

Fudbalska reprezentacija Argentine
foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Urugvaj i Kamerun se takođe visoko kotiraju sa 19 odsto, dok je šansa da se ukrstimo sa Ganom 18.9 odsto.

U domenu "srednje kategorije" nalaze se Kanada (9,9 odsto),kao i pobednici baraž duela Kostarika - Novi Zeland (9,9 odsto) i Peru - Australija/UAE (9,5 odsto).

Kada su evropske reprezentacije u pitanju, one su približne po procentima, najveće šanse su da izvučemo Holandiju (8 odsto), Danska, Hrvatska i Nemačka su 7,9 odsto, ostale su uglavnom 7,8 ili 7,7 dok je na Špance šansa 7,5 odsto.

Ubedljivo su najmanje šanse da za rivala dobijemo pobednika evropskog baraža, gde se sastaju Vels sa pobednikom meča Škotska - Ukrajina, a tu je procenat 3,6 odsto.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.