SRBIJA IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE! Revanši protiv Fejenorda i Rendžersa ne utiču da imamo predstavnika u LŠ!
FK Crvena zvezda - FK Partizan, Foto: Starsport©

evropa

SRBIJA IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE! Revanši protiv Fejenorda i Rendžersa ne utiču da imamo predstavnika u LŠ!

Srpski timovi, najblaže rečeno, nisu imali dobro veče u kontinentalnim takmičenjima.

Objavljeno:

Najpre je Partizan poražen u Ligi konferencija protiv Fejenorda 2:5 u Beogradu, da bi potom Zvezda u Glazgovu izgubila 0:3.

Srbije je ostala na istom broju bodova kao i pre ova dva meča, te nisu uspeli da poprave klupski koeficijent na UEFA rang listi.

Srbija ima 32.875 bodova, slede Ukrajinci sa 31,800, Belgija sa 30,600 i Švajcarska sa 29,675. Ukrajinci više nemaju predstavnika u Evropi i ne mogu da napreduju, belgijski Gent je doživeo poraz protiv PAOK-a, dok je ista sudbina zadesila i švajcarskog predstavnika Bazel koji je poražen u Marseju.

1 / 10 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ispred naše zemlje je Rusija koja takođe više nema predstavnike, ali teško da ćemo uspeti da ih prestignemo nakon prvih utakmica prolećnog dela kontinentalnih takmičenja.

Ono što je bitno jeste da će Srbija gotovo sigurno imati učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2023/24 i to može da spreči samo ako pre toga istu osvoji tim koji nije uspeo da taj plasman izbori kroz nacionalno prvenstvo.

1 / 7 Foto: Printscreen/Arenasport

To ne znači da revanš mečevi protiv Fejenorda i Rendžersa nisu bitni. Srpski timovi će, sem prolaza dalje, tražiti i bodove za dalje napredovanje na UEFA listi i održavanje pozicije i nakon sezone 2023/24.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.