"LIČNO ĆU SE OBRAČUNATI S TIM GADOM, MAGARCEM! Na TV u Rusiji vide nešto drugo, ali ovde je PAKAO!"
Oleksandr Alijev se naoružao "do zuba", Foto: Printscreen/Instagram/@aliev_sasha8

rođeni rus na rusa

"LIČNO ĆU SE OBRAČUNATI S TIM GADOM, MAGARCEM! Na TV u Rusiji vide nešto drugo, ali ovde je PAKAO!"

Razgnevila ga je izjava bivšeg reprezentativa Rusije, ali ne priča n isa svojim roditeljima

Objavljeno:

Invazija Rusije na Ukrajinu ušla je u treću nedelju. Bez ozbira na tri runde mirovnih pregovora prekid ratnih dejstava se ne nazire.

U odbrani Ukrajine učestvuju i mnogi sportisti koji su razočarani ponašanjem svojih kolega iz Rusije te ih vrlo često javno prozivaju zbog ćutanja ili podrške Vladimiru Putinu.

Nekadašnji igrač Dinama iz Kijeva, Oleksandr Alijev, poznat po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca, žestoko je kritikovao izjave bivšeg reprezentativca Rusije, Romana Širokova, koji je javno podržao napad Rusije na Ukrajinu.

Roman Širokov
Roman Širokovfoto: Profimedia

Vezista je pritom istakao da ko ne podržava "operaciju", može da napusti Rusku Federaciju.

- Imao bih šta da kažem tom magarcu, Romanu Širokovu, koji podržava i slaže se oko, kako on to kaže, specijalnih operacija. Samo da to kopile sedi ovde... Ali nije tako. On ide po restoranima, u tišini vozi svoje vozilo i hoda s osmehom... - zgrožen je Alijev koji nastavlja u dahu:

- Samo da može da vidi šta se ovde dešava, šta nam rade s decom, devojkama, ženama, majkama. Kako se obični ljudi ubijaju. Mislim da bi to kopile zgrabilo nešto u duši i da bi mu srce izletelo.

- Život je takav, stvari se okreću. Mislim da ću negde videti tog gada i lično ću se obračunati s njim. Mrzim ljude koji sede i pričaju. Razumem da na televiziji u Rusiji vide nešto drugo, ali ovde je potpuni pakao.

Inače, Alijev je rođen u Rusiji gde je proveo i detinjstvo, ali kako kaže oseća se kao Ukrajinac i spreman je da brani tu zemlju.

- Rođen sam u Rusiji, ali od 37 godina života 24 sam proveo u Ukrajini. Ja sam već Ukrajinac. Moja deca su rođena ovde. Samo sam rođen u Rusiji, ali sam Ukrajinac - ne ostavlja prostora spekulacijama.

- Bilo je bolno gledati šta se sve dešava u Donbasu. Sada sam se u sve uverio svojim očima. Kao čovek, nisam mogao stajati sa strane. Deca su postala uplašena. Moj posao je bio da ih pošaljem van i da ostanem da branim Ukrajinu - zaključuje Alijev.

Inače, on je pre nekoliko dana rekao kako uopšte ne komunicira sa svojim roditeljima koji su u Rusiji i imaju potpuno drugačiju predstavu o svemu.

- Pre sam pričao s roditeljima, ali mi uopšte ne veruju. Sada ne komuniciramo. Hoću da mi deca žive u miru, ne želim suze u njihovim očima, već osmeh - rekao je nekadašnji fudbaler Dinama.

Širokov je dugo godina bio reprezentativac Rusije, igrao je za tamošnje najveće klubove, a sa Zenitom je 2008. godine osvojio i tadašnji Kup UEFA.

Najpoznatiji je po incidentu na amaterskom meču kada je udario pesnicom i šutnuo nogom sudiju koji ga je isključio. Za to je decembra 2020. osuđen na 100 sati humanitarnog rada...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.