ŠTA DA TI KAŽEM! ČUVALI SMO GA ODLIČNO, DAO JE SAMO 30: Ludački odgovori Gagija i Luče kad su ih pitali o Švedu! (VIDEO)
Foto: Reuter

kumovi se bore za prvo zlato

ŠTA DA TI KAŽEM! ČUVALI SMO GA ODLIČNO, DAO JE SAMO 30: Ludački odgovori Gagija i Luče kad su ih pitali o Švedu! (VIDEO)

Na kraju ipak pobeđuje ekipa, a ne pojedinac

Objavljeno: 00:00h

Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić, drugari još iz Partizana, stali su pred novinare posle završetka meča i velike pobede nad Rusijom u polufinalu Eurobasketa.

Bobija pitali šta mu je bilo najteže? Njegov odgovor je izazvao opšti smeh, a onda je pričao kako se tukao sa Mozgovim! (VIDEO)

NAJTEŽI MEČ U KARIJERI SALETA ĐORĐEVIĆA: Bilo je fantastično, daćemo sve od sebe da ovo finale završimo drugačije nego prethodna dva! (FOTO)

foto: EPA/Tolga Bozoglu

O utiscima ove utakmice, Lučić je apostrofirao Bogdanovića kao junaka ove pobede:

- Gagi je imao priliku da igra Eurobasket pre dve godine kada smo zauzeli četvrto mesto, ja nisam imao priliku da dođem do finala, ali stvarno je sjajan osećaj. Savladali smo odličnu ekipu Rusije, borili smo se u trenucima kada samo malo podbacili, što zbog povrede plejmejkera Jovića, ali Bogdan je preuzeo ulogu lidera kao protiv Italije i povukao nas ka finalu! Nadamo se da ćemo biti zdravi, oporavljeni i spremni i da ćemo osvojiti zlato

foto: Reuter

Milosavljeviću je ovo prvo finale sa reprezentacijom, ali imao je težak zadatak da sačuva Šveda koliko god je mogao. Rus je opet izdominirao, ali je to bilo nedovoljno za pobedu Rusa.

Teodosić nije bio na terenu za Srbiju, ali je poslao ljubav Orlovima posle pobede nad Rusijom! (FOTO)

- Obojica smo čuvali Šveda, dao je samo 30 poena - uz smeh je rekao Milosavljević i zatim nastavio:

-Ma nemam šta da kažem, Šved je fenomenalan igrač, ali eto, na kraju ipak pobeđuje ekipa, a ne pojedinac. Bila je velika nervoza kada se povredio Jovke -

foto: Reuter

Potom se ubacio Lučić:

- Vodili smo čitavu utakmicu, i tako pokazali zrelost u važnim trenucima utakmice. Prilazili su nam na tri razlike, zatim četiri, pa pet, ali odgovarali smo im ne samo dobrim napadima već i sjajnom odbranom, i sada je najvažnije da se odmorimo za nedelju, i nadam se da će Jović biti spreman za utakmicu

foto: Reuter

Na pitanje o Sloveniji, Lučić ističe da ih nikako ne treba potcenjivati, i da su i pre početka Eurobasketa imali velike šanse za medalju.

- Slovenci su izvanredan tim, po meni od samog početka su bili favoriti, jer poseduju i nosioce igre, i mlade igrače, i košarkaše koji imaju i neke sporedne uloge, i svi praktično imaju udela u timu

foto: Reuters

Ovo je velika prilika za zlatnu medalju, prvu od 2001. godine takođe u Istanbulu! Vreme je za novi doček, ali pre toga, ima još 40 minuta velike bitke sa Slovencima.

-Pa kad ćemo ako nećemo sad, igramo za svoju zemlju, igramo finale... Ne padaj bre! - prodrao se Lučić u pravcu Milosavljevića i obojica su sa velikim osmehom otrčali u svlačionicu da bar malo proslave ulazak u finale Eurobasketa

Mačvan: Bogdan je najbolji košarkaš u Evropi, on i Bobi su naši lideri! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Bobi posle pobede nad Rusijom

(S. M. S. - specijalni izveštač Espresa sa EP u košarci)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.