OGROMAN PROBLEM NA EUROBASKETU: FIBA je u škripcu i ne zna kako da ga reši! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

TURSKA JE PODBACILA

OGROMAN PROBLEM NA EUROBASKETU: FIBA je u škripcu i ne zna kako da ga reši! (FOTO) (VIDEO)

Ljudi iz organizacije FIBA nikako ne znaju kako da pronađu rešenje za ovu situaciju

Objavljeno: 12:34h

Očekivalo se da kako Eurobasket bude ušao u završnicu da će tribine "Sinan Erdem" arene biti sve punije i punije.

Međutim, poseta koja je bila ionako ne baš zadovoljavajuća, još više je opala od trenutka kada su domaćini, Turci, ispali iz daljeg takmičenja, što svakako kvari utisak i zadaje veliku glavobolju čelnicima FIBA i organizatoru.

foto: AP

Upravo o tome je za srpske medije govorio i nekadašnji generalni sekretar našeg Saveza, a sada jedan od funkcionera FIBA zadužen za organizaciju takmičenja, Predrag Bogosavljev.

- Takmičenje je interesantno. Mislim da su utakmice zanimljive, dosta je iznenađenja što je dobro za turnir. Jedino što razočarava je poseta. Očekivalo smo da bude mnogo bolje u Turskoj, u drugim gradovima je bilo onako, u Helsinkiju je bilo izvanredno, ali Turska je podbacila u tom smislu. Hala je mnogo veća, s razlogom, ali ne znam šta se desilo. Nije dobro kada se utakmice igraju pred toliko malim brojem gledalaca - rekao je Bogosavljev zagrebavši vrh ledenog brega.

Ni sama FIBA ne zna šta da radi i koji je konkretan razlog za tako malu posetu u Istanbulu, jer su očekivali mnogo veće interesovanje.

- Voleli bismo i mi da znamo, jer bi u tom slučaju verovatno mogli i nešto da pomognemo.

foto: Espreso

Mnogi tvrde da je jedan od razloga to što ne igraju one najveće zvezde, tačnije njihovo odsustvo iz različitih razloga.

- Ne verujem da je problem to, jer bi isti problem bio i u drugim gradovima, ali problem je samo ovde. Mislim da čim igraju reprezentacije da je dovoljno atraktivno da privuče gledaoce, samo je moglo da se promoviše na drugačiji način. Mislim da je Turska tu podbacila ovog puta. Oni koji se sećaju Mundobasketa 2010. godine ovde, prosečna poseta je bila oko 70%, a sada je vidite koliko za finalne runde

BONUS VIDEO: Lučić pred utakmicu sa Italijom

(S. M. S. - specijalni izveštač Espresa sa EP u Istanbulu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.