GARBAHOSU I DALJE PROZIVAJU ZBOG TEA: Zaboravio bih ja Teodosića, ali mi drugi ne daju! Upropastio mi je oproštaj! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/HHMHaileSelassie

boli ga

GARBAHOSU I DALJE PROZIVAJU ZBOG TEA: Zaboravio bih ja Teodosića, ali mi drugi ne daju! Upropastio mi je oproštaj! (VIDEO)

Legendarni španski košarkaš se i sedam godina kasnije seća trojke iz Istanbula

Objavljeno: 11:26h

Horhea Garbahosu ljubitelji košarke pamte kao beskompromisnog borca, povremeno sklonog i prljavim potezima na parketu, ali i člana zlatne generacije španske košarke.

U međuvremenu se penzionisao i postao predsednik Košarkaške federacije Španije i s pažnjom posmatra mečeve "crvene furije" na Eurobasketu koja nezadrživo hita ka finalu i odbrani trona.

Pored svega navedenog, ljubitelji košarke, a naročito srpski navijači, se sećaju jednog specijalnog momenta iz karijere legendarnog Španca, a to je ona trojka za pobedu koju je preko njega sa skoro 9 metara postigao Miloš Teodosić u četvrtfinalu Svetskog prvenstva baš u Turskoj 2010. godine.

Prema sopstvenom priznanju, Garbahosu taj pogodak srpskog asa i sedam godina kasnije i dalje proganja, ponajviše zato jer ga svi drugi podsećaju na to.

- Ja bih to možda i zaboravio, međutim, ljudi me redovno podsećaju. Ne daju mi nikako da zaboravim. Bio je to moj poslednji meč u nacionalnom timu. Zbog Teodosića se nisam oprostio od reprezentacije sa medaljom, ali takve stvari se dešavaju. Teodosić je veliki igrač. Očekujem da napravi dobru karijeru u NBA ligi - rekao je Garbahosa.

foto: Dado Đilas

Kada je reč o šansama srpske reprezentacije da se nađe u samoj završnici šampionata Evrope, Garbahosa tu nema dilemu.

- Srbija je uvek kandidat za medalju. Imate dobar tim. Bogdan Bogdanović je izrastao u pravog lidera i odlična je zamena za povređenog Miloša Teodosića. Pored njega tu je i Boban Marjanović, kog je teško čuvati - kaže Španac i navodi da ni izostanak velikog broja igrača iz našeg tima ništa ne znači da smo manje kvalitetni.

foto: EPA/J.J. Guillen

- To ništa ne mora da znači. Vi ste ponosan narod, veoma borben. Zna se kakav pobednički mentalitet imate. To je za veliko poštovanje. Ne samo u košarci već i drugim sportovima.

A o selektoru Aleksandru Saši Đorđeviću?

- Đorđević mi je veoma simpatičan. On je legenda evropske košarke i svima su poznati njegovi uspesi. Igrao je godinama u Španiji i dobro se poznajemo. Želim mu da bude još uspešniji kao trener nego što je bio kao igrač.

BONUS VIDEO: Aleksandar Đorđević pred meč sa Italijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.