ROĐEN ZA BASKETARU: Bolji od Dražena, Divca i Kukoča! Podatak koji pokazuje da je Luka Dončić budućnost košarke! (VIDEO)
Foto: AP

Čudo od deteta

ROĐEN ZA BASKETARU: Bolji od Dražena, Divca i Kukoča! Podatak koji pokazuje da je Luka Dončić budućnost košarke! (VIDEO)

Mladi Slovenac je uspeo da se upiše u listu na koju se veoma teško ulazi

Objavljeno:

Košarkaška zvezda je rođena! Iako smo to znali i ranije, ali Luka Dončić je svojom partijom u četvrtfinalu Eurobasketa protiv Letonije dokazao da je upravo on košarkaška budućnost koja nam sledi i da dolazi sa šmekom košarkaške prošlosti.

Kad si dete onda ne igraš, nego se igraš košarke: Porzingis je dobio svoju prvu noćnu moru i zove se Luka Dončić! (FOTO) (VIDEO)

Letoncima je činio čuda prodorima, asistencijama i dalekometnom paljbom kojom je pokazao da je rođen da bude pobednik i da je rođen za "basketaru".

TOP 5 POTEZA DANA: Ono kad se cimeri poznaju u dušu, trojka s parkinga, španski zid i ko nosi obruče kući za uspomenu! (VIDEO)

U dva najvažnija statistička parametra upisao je 27 poena i uhvatio 8 lopti ispod koševa, a ne zaboravite da je tek nedavno napunio 18 godina.

PROGRAM DANA NA EUROBASKETU: Srbi, Orlovi vam moraju danas biti ispred Lige šampiona!

A upravo je takav njegov učinak uspeo da ga izdigne izdan nekih od najboljih košarkaša u istoriji Evrope.

Dončić je na tabeli tinejdžera koji su postigli najviše poena na jednom meču, a računaju se igrači samo do 19 godina uspeo da se popne na drugo mesto preskočivši Dražena Petrovića, Divca, Kukoča...

Ispred njega je samo Arvidas Sabonis koji je postigao poen više davne 1983. godine kada je sa 19 godina predvodio SSSR u borbi za bronzu protiv Holandije.

BONUS VIDEO: Boban Marjanović se slika sa policajcima u Turskoj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.