PETER VILFAN: Da je Srbija kompletna, prošetala bi se do zlata! (VIDEO)
Foto: Espreso

Espreso intervju

PETER VILFAN: Da je Srbija kompletna, prošetala bi se do zlata! (VIDEO)

Legenda slovenačke košarke samo za naš portal o EP u Turskoj

Objavljeno: 20:49h

Bio je istinska avangarda, kako na terenu s loptom, tako na terenu bez lopte. Prvi je skidao šorts i pokazivao zadnjicu, dodavao se s protivničkim igračem Bobanom Petrovićem, prešao u beogradski Partizan i tamo ostavio trag kao malo koji Slovenac. Kasnije je vatreno navijao za Olimpiju protiv istog tog Partizana, zbog čega je i isključivan s utakmice, ali to su neke druge priče...

Naravno, reč je o Peteru Vilfanu, legendi Olimpije, crno-belih i Slovenije. Na Evropskom prvenstvu u Istanbulu u svojstvu je TV komentatora, a na intervju za Espreso odazvao se vrlo ljubazno.

Prvo pitanje je i najlogičnije. Slovenija je, uz Španiju, pokazala najviše na EP i sjajnim partijama je probudila maštu o najvišem plasmanu svojim navijačima.

- Slovenija igra sjajno na Eurobasketu. Znali smo da imamo dobar, kompaktan tim, kvalitetne igrače, ali nismo verovali da će ići baš ovako dobro. Dobili smo šest utakmica i jedini uz Španiju nemamo poraz. Ovo zaista deluje fenomenalno. Veoma sam zadovoljan. Imamo igrače koji veoma žele uspeh na Eurobasketu. Tu je Dragić, koji od reprezentacije želi da se oprosti kao pobednik, kao veliki igrač što i jeste - kaže Vilfan i dodaje:

ESPRESO INTERVJU GORAN DRAGIĆ: Daj bože, igraćemo sa Srbijom u finalu! (VIDEO)

foto: Reuter

- Imamo i sjajnog Luku Dončića koji ima 18 godina i igra kao pravi as, kao da godinama igra na velikim takmičenjima, a tek mu je prvo evropsko prvenstvo. Zatim Rendolfa, koji je pokazao da je veliko pojačanje za ovaj tim. Imamo još četiri-pet košarkaša željnih dokazivanja koji bi da pokažu da mogu da igraju velika takmičenja i za velike klubove i da pred njima lepa budućnost... I kad se to skupi uz pozitivnu energiju i sjajnog selektora Igora Kokoškova, rezultat je tu.

DONČIĆEV OTAC OTKRIO PRAVU ISTINU: Da li je Srbija ikada zvala njegovog sina da igra za nju?

foto: EPA/Sedat Suna

Slovenac je optimista pred najvažnije utakmice na turniru.

- Verujem da možemo do medalje. Motiv će biti ogroman, posebno protiv Letonija koja nas je prethodni put izbacila u osmini finala. Mislim da možemo i njih da dobijemo, iako su sjajni, imaju odlične igrače i biće teška utakmica. Slični su kao Slovenija - kaže nekadašnji as Partizana.

HIDO TURKOGLU: Pokazaće Bogdan Bogdanović Amerikancima ko je on! (VIDEO)

Vilfan je imao priliku da prati nastupe naše selekcije, razgovarao je i s našim stručnim štabom. Prema njegovom mišljenju, Srbija bi bila favorit broj 1 da je u Istanbul doputovala u punom sastavu...

foto: Espreso

- Razgovarao sam s Mutom Nikolićem i sa Sašom Đorđevićem. Srbiji fali puno igrača. Da je tu jedan Teodosić, Jokić, Bjelica i ostali bila bi prvi favorit za zlato. Ali još uvek je to odlična ekipa. To je tako, kada nemaš nekoliko igrača, ovi ostali se skupe i naprave ono što bi inače napravila cela ekipa. Tu je sjajni Bogdanović, vođa tima i Srbija je uvek imala odlične igrače, sposobne i spremne za velika takmičenja - rekao je Vilfan i dodao da bi nešto najlepše bilo kada vi se Slovenija i Srbija sastale u finalu.

Što da ne?

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.