ZNAM KAKO DA IGRAMO: Hrvati razapinju Aca Petrovića zbog izjave pre meča s Rusima! Ne znaju da li da se smeju ili plaču od muke!
Foto: AP

I Šta sada?!

ZNAM KAKO DA IGRAMO: Hrvati razapinju Aca Petrovića zbog izjave pre meča s Rusima! Ne znaju da li da se smeju ili plaču od muke!

Među hrvatskim navijačima i medijima, su reči njihovog selektora uoči meča u kome su demolirani, postale predmet podsmeha

Objavljeno: 08:55h

Ugašen je još jedan san hrvatske reprezentacije o medalji na velikim takmičenjima, pošto su "vatreni" poklekli već na prvom koraku nokaut faze Eurobasketa protiv Rusije.

NEĆU VIŠE DA PRIČAM: Šarić puk'o pred novinarima, čim su mu pomenuli Srbiju! Okrenuo se i otišao!

Očekivano, hrvatski mediji su nemilosrdni prema Aci Petroviću i njegovim izabranicima, a posebno razvlače selektora zbog izjave koju je dao uoči meča osmine finala.

foto: EPA/Robert Ghement

- Bio je ovo najlakši skauting do sada. Znam kako bi trebalo da igramo. Najvažnije će biti da smo spremni pratiti Mozgova i njegove koridore nakon pick 'n' rolla sa Švedom. Njega ćemo takođe morati da zaustavimo jer je dobar i u igri dva na dva i jedan na jedan. Treće, oni često spuštaju loptu na Kurbanova, koji je odličan u igri leđima. I četvrto, moramo paziti na defenzivnu tranziciju jer su oni jako brzi i moramo ih dobro pratiti - rekao je pre meča Petrović.

TEŠKA SRAMOTA ZA DOMAĆINA EUROBASKETA: Turci ponovo pljunuli Srbiji u lice! (VIDEO)

Ali u trećoj četvrtini meča se hrvatska igra raspala, a iskočio je neko na koga uopšte nije računao - Vitalij Fridzon koji je nanizao poene u nekoliko uzastopnih napada i tako odmenio Šveda koji je doduše odigrao svoju maksimalnu utakmicu sa 20 i kusur poena.

foto: EPA/Robert Ghement

NOVI ANTISRPSKI MOMENAT NA EUROBASKETU! Hrvati se uz Tompsona zagrevali za meč sa Rusijom! (VIDEO)

Kako je to komentarisao posle meča Petrović?

- Moram priznati da su Rusi bili energetski bolji od nas, u prvom poluvremenu smo bili dobri, ali davali smo im puno laganih poena, oni su se tu razigrali, nakon poluvremena smo udarili u zid, promašivali slobodna i tako dalje. Izgubili smo od jedne vrhunske reprezentacije, bili su bolji, zasluženo pobedili, glavno je pitanje zašto smo energetski ušli loše u utakmicu, otišli smo demoralisani u svlačionicu zbog koša u poslednjoj sekundi prvog poluvremena... nismo bili pravi, uvek smo kaskali za njima, onoga trenutka kada je Šved ušao i razigrao, motivisao je i druge igrače, jednostavno nismo bili pravi energetski - rekao je Petrović posle utakmice.

BONUS VIDEO: Bobi posle pobede nad Mađarskom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.