Zato ga zovemo NACIONALE! Sale želi da njegovi igrači više uživaju u igri! (VIDEO)
Foto: Espreso

to!

Zato ga zovemo NACIONALE! Sale želi da njegovi igrači više uživaju u igri! (VIDEO)

- Dolazimo sada u krucijalni momenat takmičenja, tu više ne pomažu reči, moramo da budemo spremni za dela protiv Italiji

Objavljeno: 17:54h

Iako je Srbija pružila nešto slabiju partiju protiv Mađarske, uspela je da se plasira u četvrtfinale Eurobasketa.

Selektor Sale Đorđević je posle meča istakao da je ponosan na svoje momke...

- Veoma sam ponosan na moje igrače i kako smo došli do ovog dela. Pripremili smo se za meč Mađarskom, za dvojicu najboljih igrača Hangu i Vojvodu, i pobedili. Odlično smo otvorili meč, poveli, ali onda smo odigrali po sistemu - lako ćemo. Nisam zadovoljan kako je klupa reagovala, imali smo problema, ali smo pobedili, što je najvažnije - rekao je Đorđević.

On je istakao šta ekipa mora da poboljša u svojoj igri...

Mačvan zagrmeo posle Mađarske! Ljut sam i nezadovoljan! (FOTO)

- Momcima je mnogo stalo, da budu spremni, da budu na nivou, da se pokažu. Klupa je malo manje dala, ali tu imate igrače koji su prvi put u ovim rolama. Takođe, bili smo preopterećeni važnošću meča. Znali smo šta hoćemo u napadu, a šta nećemo u odbrani. Bez obzira na sve meč je imao svoj tok. Mnogo izgubili veliki broj lopti, to moramo da popravimo.

On je prokomentarisao i izjavu Milana Mačvana da je ljut i nezadovoljan...

- On ima tu crtu velikodušnu i hrabru kada nešto ne uradi dobro i to stvarno cenim. Ponekad može iz kapitenske uloge da traži i od drugih da budu bolji. Izuzetno inteligentan igrač, ne treba tražiti perfekciju, ovo takmičenje je zato i zanimljivo.

BONUS VIDEO: Bobi pred Mađarsku

Đorđević je istakao da su igrači previše fokusirani na zadatak i bi trebalo više da uživaju u utakmicama.

foto: Espreso

- Imamo dan da se odmorimo, da se spremimo za meč sa Italijom, imamo dan manje od njih, ali bićemo spremni. Moramo da budemo na nivou. Naši igrači su previše fokusirani na zadatak, manje uživaju, moraju da pronađu način i da uživaju u utakmici i četvrtfinalu.

O Italiji...

- Dolazimo sada u krucijalni momenat takmičenja, tu više ne pomažu reči, moramo da budemo spremni za dela protiv Italiji. Izuzetno šuterska ekipa, sa Belinelijem i Datomeom kao prvim iglama, tu je Heket, dugačka klupa... na nama je da pružimo što bolju partiju.

Selektor Srbije prokomentarisao je i dosadašnje rezultate...

foto: Espreso

- Pričao sam sa Diaoom, kaže da je ekipa mlada, da nisu spremni na ovakvo takmičenje. Ne kažem da su oni očekivali ovo, ali je Diao očigledno imao odgovor na to. Što se Litvanije tiče, treba odati počast Grčkoj jer je odigrala jako dobro. Ne treba se obazirati na ime protivnika na dresu, već da je Grčka stvarno bila dobra. Odlična je bila i Slovenija, jako dobri Dragić i Dončić, Letonija je pokazala veliki uspon. Biće tu dosta zanimljivih mečeva, zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO: Bobi pred Mađarsku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.