Da li je ovo srednji ili 21. vek?! Neverica, RTS uveo medijski mrak Republici Srpskoj zbog basketa! (FOTO)
Foto: EPA/Sedat Suna

neverica

Da li je ovo srednji ili 21. vek?! Neverica, RTS uveo medijski mrak Republici Srpskoj zbog basketa! (FOTO)

Uveudene sankcije, a preti se i novim...

Objavljeno: 17:52h

Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS), lično je potpisao pismo upućeno kablovskim operaterima u Republici Srpskoj u kojem se zahteva od kablovskih operatera da moraju da onemoguće gledanje utakmica košarkaške reprezentacije Srbije sa Evrobasketa na teritoriji BiH.

Selektor Belgije je jasno stavio do znanja šta je srpska košarka, ali je bacio i jednu top foru koja će vas baš nasmejati! (FOTO)

Ako to ne učine dobiće kaznu od strane RTS-a tako što će za Republiku Srpsku oduzeti pravo emitovanja programa RTS 1 i RTS 2, što je u skladu sa važećim propisima.

RTS, odnosno Radio televizija Srbije, je građanima Republike Srpske uvela sankcije ili bolje rečeno medijski mrak, što je presedan i najveća blokada još od avgusta 1994. godine, kada je Slobodan Milošević zaveo blokadu na Drini.

Situacija u koju je Republika Srpska došla u utorak, nakon pisma direktora Bujoševića, je više nego apsurdna!

TV kanal koji je kupio prava za jednu zemlju, a vidi se i u drugoj zemlji (u ovom slučaju RTS) ima obavezu da operatere u drugoj zemlji obavesti da ne raspolaže pravima za određeni sadržaj i upozori operatere da su dužni njihov signal da zatamne za vreme emitovanja tih sadržaja. Kablovski operateri svugde u svetu, pa i u BiH, imaju mogućnost da reše problem tih prava na tri načina: samostalno (da ih kupe ako je moguće), da se ogluše o navedenu molbu i plate odštetu vlasniku TV prava ili da zatamne te sadržaje, a sve po vlastitoj proceni i izboru.

Međutim, ovaj put RTS je prisilio kablovske operatere, mogli bi reći i ucenio, taktikom: Ugasi i ne dam ti izbor!

BONUS VIDEO: Mačvan pred odlazak na Eurobasket

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.