KOJA JE RAČUNICA SRBIJE? Da li nam je potrebno 1. mesto u grupi i koji nam je lakši put do finala Eurobasketa?
Foto: EPA/Sedat Suna

Kalkulacije mogu da počnu

KOJA JE RAČUNICA SRBIJE? Da li nam je potrebno 1. mesto u grupi i koji nam je lakši put do finala Eurobasketa?

Srbija ima šansu da bude prva u grupi D, ukoliko Letonija savlada Rusiju

Objavljeno: 09:37h

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfom protiv Turske održala je nadu o prvom mestu u grupi na kraju prve faze.

Raketni lanser ponovo bombarduje! Cela Srbija je počela da vrišti kada je Bogdan krenuo da osipa paljbu po Turcima! (FOTO) (VIDEO)

Našu reprezentaciju očekuje novi duel u utorak od 16 časova protiv Velike Britanije, ali nekako će nas više zanimati meč između Rusije i Letonije gde bi eventualnom pobedom Letonaca Srbija zasela na vodeću poziciju.

foto: Marina Lopičić

To prvo mesto donosi i lakšeg rivala u osmini finala, ali i omogućava tom timu priliku da izbegne najveće favorite Špance sve do finala.

U igri su za sada Rusija, Srbija i Letonija, a u najboljoj poziciji je Rusija, koja ima sve tri pobede iz prva tri kola, dok Srbija i Letonija imaju skor 2:1. Srbija ima takođe bolju priliku da bude ispred Letonije u slučaju eventualnog kruga, jer ju je pobedila u 1. kolu sa 10 poena razlike (92:82).

Stefan Jović otkrio šta je ključ uspeha reprezentacije! (FOTO)

PUT SRBIJE DO FINALA UKOLIKO ZAUZME PRVO MESTO U GRUPI:

Pošto je Srbija igrala i sa Rusima i sa Letoncima, u slučaju eventualnog kruga imala bi skor od +7. Iz toga proizilazi da joj je za prvo mesto potrebna pobeda Letonije, ali ona ne sme da bude veća od 17 razlike, jer bi u tom slučaju Letonci nadoknadili -10 iz duela sa Srbijom i u krugu od tri reprezentacije bili bi najbolji i zauzeli bi 1. mesto. Doduše, Letonci bi imali i težak meč poslednjeg kola protiv Turaka, pa im ni pobeda od 17 razlike ne bi garantovala prvo mesto na tabeli.

foto: EPA/Sedat Suna

U slučaju da Srbija bude prva, najverovatnije bi igrali protiv Mađarske, dok bi u četvrtfinalu protivnik našeg tima bio ili drugoplasirani tim grupe A ili trećeplasirani iz grupe B. Drugoplasirani tim će biti poraženi iz duela Francuska - Slovenija, a za treće mesto u grupi B je potpuno zamršena situacija i tu mogu biti i Italija i Litvanija i Nemačka, dok nešto manje šanse ima Gruzija.

foto: EPA/Robert Ghement

Projektovani protivnik za to polufinale bili bi 1. u grupi B (najveće šanse za to imaju Litvanci) i 2. iz grupe C, a to će najverovatnije biti Hrvati.

Protivnik u finalu bi bila najverovatnije Španija

OSVETA SE SLUŽI HLADNA! Bogdan Bogdanović i Orlovi utišali Fenerbahče Arenu! (FOTO) (VIDEO)

PROGRAM DANA NA EUROBASKETU: Evo gde možete da gledate sve utakmice Evropskog prvenstva u košarci!

PUT NAŠE REPREZENTACIJE DO FINALA UKOLIKO ZAUZME DRUGO MESTO U GRUPI:

U slučaju da Rusija savlada Letonce, Srbija će najverovatnije završiti na 2. mestu. Prema trenutnoj situaciji u grupi C, sa kojom se ukrštamo, to će najverovatnije biti reprezentacija Crne Gore, ukoliko opravda ulogu favorita protiv Češke i Rumunije u poslednja dva kola.

foto: EPA/Sedat Suna

Potencijalno četvrtfinale u tom slučaju donelo bi nam duel protiv prvoplasirane ekipe grupe A, ili četvrte iz grupe B. Za prvo mesto u A grupi će se boriti u direktnom duelu Slovenija i Francuska, dok je u grupi B sada sve moguće i sve ekipe su u igri, za sada je tu Gruzija.

foto: Reuters

Ukoliko bi Orlovi došli do polufinala, tamo bi ih najverovatnije čekala Španija, koja doduše mora u direktnom duelu sa Hrvatskom da potvrdi 1. mesto u grupi C.

foto: EPA/Robert Ghemet

Projektovanom finalu onda bi bili pobednici duela prvoplasiranih iz grupe B i D, ali bi se sigurno i Hrvati pitali mnogo ukoliko završe na 2. mestu, što i jeste najrealnije.

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.