PRED RUSE: Sale oduševljen Švedom, Mozgov ima ljutu poruku za Kirilenka, a Andrej zna šta im Srbi neće oprostiti!
Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

kako ih zaustaviti?!

PRED RUSE: Sale oduševljen Švedom, Mozgov ima ljutu poruku za Kirilenka, a Andrej zna šta im Srbi neće oprostiti!

Očekivanja pred predstojeći evropski klasik da tako kažemo

Objavljeno:

Jedva da će proći 24 časa od prethodnog meča, a košarkaši Srbije će se već naći na parketu na Eurobasketu, u duelu protiv Rusa koji su imali još manje vremena za odmor.

Upravo to je bila i tema razgovora ruskog centra Timofeja Mozgova sa novinarima posle pobede njegove selekcije na domaćinom turskom.

foto: EPA/Sedat Suna

- Posle tako teške utakmice kakva je bila sa Turskom bilo je teško zaspati, a do utakmice sa Srbijom imamo manje od jednog dana. Ali šta da radimo, takav je raspored. Koga da krivimo, FIBA? To je posao Andreja Kililenka (predsednik KS Rusije), njegov je posao da izgrdi FIBA - rekao je Mozgov, očigledno misleći da bi predsednik Ruske košarkaške federacije mogao malo više da se zauzme u zaštitu igrača.

foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Kada je reč o predstojećem meču protiv Srbije, upravo prvi čovek ruske košarke i nekadašnji legendarni igrač, Kirilenko je istakao da nije zadovoljan igrom "baćuški" u drugom poluvremenu protiv Turaka, poručivši da će Srbi takve propuste ozbiljno kažnjavati.

- Imali smo dva tima na ovoj utakmici. U prvom poluvremenu su momci odigrali perfektno, disciplinovano, zrelo, kontrolisali su ritam. Naravno, greške su sastavni deo igre, ali smo izgledali dobro. Posle pauze se sve promenilo. Nisam dugo video nešto ovako. Brzo smo ostali bez koncentracije, predavali loptu u ruke protivniku i u situacijama kada se to najmanje očekivalo. Ali, uspeli smo da se izvučemo i zasluženo pobedimu. Međutim, Srbi i Letonci nam ovakve stvari neće oprostiti. Moramo da igramo celu utakmicu kao prvo poluvreme protiv Turske. Ako uspemo u tome, sve će da bude u redu - rekao je Kirilenko.

foto: Aleksandar Levajković

A kada je reč o srpskom taboru i njegovim očekivanjima od utakmice, selektor Aleksandar Saša Đorđević ističe da će njegovi igrači morati mnogo da rade da bi zaustavili najboljeg ruskog košarkaša Alekseja Šveda koji je doneo pobedu protiv Turaka svojoj reprezentaciji.

- On je jedan od tri najtalentovanija beka na Evropskom prvenstvu, ima sjajne napadačke finte, rešenja, lakoću postizanja poena... Moramo da budemo izuzetno spremni - rekao je Đorđević.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.