ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Progovorio o Jokiću, pa održao hvalospev o Crnoj Gori i mega talentu Adetokumbu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

počinju utakmice!

ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Progovorio o Jokiću, pa održao hvalospev o Crnoj Gori i mega talentu Adetokumbu! (FOTO) (VIDEO)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević govorio je za medije pred početak turnira Trofej Beograda

Objavljeno:

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje prva provera posle odrađenih priprema na Kopaoniku.

RAFALNA PALJBA LEGENDE JUGOSLOVENSKE KOŠARKE: Jokića spremaju kao da će da radi na železničkoj stanici! (FOTO)

Orlovi će na Trofeju Beograda odmeriti snage sa reprezentacijama Crne Gore i Grčke.

foto: Filip Plavčić

Tim povodom za medije je govorio selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

- Polako počinje takmičarska ozbiljnost. Igrači su u dobrom ritmu završili pripeme. Imamo dobar ljudski i igrački kvalitet. Veliki deo našeg posla je da eliminišemo probleme, ali čovek ne može na sve utiče - počeo je izlaganje Đorđević, a zatim se dotakao protivnika na turniru u Beogradu:

foto: Filip Plavčić

- Osećamo veliku bliskost sa oba naroda, posebno sa Crnom Gorom. Mislim da će se to videti na tribinama, a posebno u našim duelima. Crna Gora se diže brzinom svetlosti, ima ogroman kvalitet, a Grci su po meni među favoritima na Evropskom prvenstvu, pre svega zbog mega talenta Janisa Adetokumba – koji ce biti jedan od najboljih igraca na prvenstvu. Čast mi što sedim pored sedim pored legende Boše Tanjevića, velika zahvalnost za sve što je uradio i izveo moju generaciju na pravi put - rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Dotakao se Đorđević i vremenskih uslova u Beogradu, kao i igrača koji imaju problema sa povredama.

- Biće problema sa adaptacijom na klimatske uslove, s obzirom na nestvarno ludo vreme u Beogradu koje, pre svega, ne odgovara igračima. Ovo je za nas mnogo teška provera u ovom trenutku, jer smo koliko juče sišli sa planine. Nismo imali utakmica osim protiv univerzitetske selekcije. Osim Nedovića i Simonovića, kao i Raduljice koji će danas početi da trenira, nema ozbiljnijih problema. Oni su i dalje deo ekipe, tako živimo i radimo - istakao je Đorđević.

foto: Dado Đilas

Za kraj prokomentarisao je i odluku Nikole Jokića da odbije poziv koji mu je upućen. Jokić se odlučio da mu je ovog leta prioritet individualni rad i priprema za sledeću sezonu u NBA, a ne Eurobasket.

Delije, potpisao je! (FOTO) (VIDEO)

- Pričali smo sa Denverom i oni nisu stajali na putu Jokiću. Nikola je ostao pri svom stavu, teško je doći do svih glava iz naših fotelja -zaključio je Aleksandar Đorđević.

foto: Saša Pavlić Koky

Prvog dana Trofeja Beograda, 11. avgusta od 21.00, sastaće se selekcije Crne Gore i Grčke, dok će narednog dana u isto vreme igrati Srbija i Grčka. U nedelju, 13. avgusta, od 21.00 sastaće se Srbija i Crna Gora.

BONUS VIDEO: Branko Lazić za Espreso direktno sa Kopaonika

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.