SPORTSKI MART! Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo NE SME SE PROPUSTITI, a tu su fudbalska i košarkaška ludila
Foto, ilustracija, Foto: Starsport©, Atletski savez Srbije

možda i najbitniji mesec u sezoni!

SPORTSKI MART! Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo NE SME SE PROPUSTITI, a tu su fudbalska i košarkaška ludila

Izabranike Dragana Stojkovića očekuju prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske

Objavljeno:

Mnogo uzbudljivih sportskih dešavanja ostalo je iza nas. Februar je bio izuzeto zanimljiv, a takav će svakako biti i mart.

Možda nam narednih mesec dana neće doneti odluku o tome ko će biti šampion u fudbalu i košarci, ali bi svakako mogao da odredi dalji tok sezone. To se posebno misli na fudbal jer pored utakmica u prvenstvu Srbije, Crvenu zvezdu i Partizan očekuju i veliki izazovi u Evropi. Upravo ti dueli biće u centru pažnje u narednih mesec dana.

Crvena zvezda i Partizan pokušaće da učine nešto što je do pre samo nekoliko godina bilo gotovo nezamislivo. Večiti rivali imaju šansu da se dokopaju četvrtfinala Lige Evrope i Lige Konferencija.

166. Večiti derbi, FK Partizan, FK Crvena zvezda, Nemanja Miletić
foto: Starsport

Crvena zvezda će se u okviru osmine finala Lige Evrope sastati sa Glazgov Rendžersom. Prva utakmica će se igrati 10. marta u Glazgovu, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu, na stadionu „Rajko Mitić“. Izabranici Dejana Stankovića igraju fenomenalnu sezonu i već su napravili najveći evropski uspeh u poslednjih 30 godina pa nema sumnje da im motiv ni ovoga puta neće nedostajati kako bi se otišlo i korak dalje.

Kada je reč o Partizanu, ekipu Aleksandra Stanojevića u osmini finala Lige Konferencija očekuje dvomeč protiv ekipe Fejnorda. Prvi meč je na programu 10. marta u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije u Roterdamu.

Taman kada se završe ova fudbalska uzbuđenja uslediće nešto što u Srbiji do sada nije nikada viđeno. Pogađate sigurno u pitanju je smotra najboljih atletičara planete u dvorani koja će biti održana u prestonici Srbije. Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani zakazano je za period od 18. do 20. marta.

Ivana Španović
foto: Profimedia

Srbija i grad Beograd će ugostiti preko 1.000 atletičara, trenera i oficijalnih lica iz više od 150 zemalja sveta. Želja svih koji učestvuju u organizaciji je da atletičari imaju najbolje uslove za takmičenje i da gledaoci uživaju u vrhunskim nadmetanjima.

Beogradska Štark Arena polako se pretvara u atletsko borilište, radovi su u punom jeku, a glavna uzdanica Srbije za medalju na ovom takmičenju biće Ivana Vuleta Španović. Poznato je da će u Beogradu nastupati dva možda i najbolja atletičara sveta trenutno, najbrži čovek Lamont Marsel Džejkobs odnosno Armand Duplantis.

Mart će biti izuzetno bogat kada je reč o košarci. Već na samom startu u nedelju 6. marta igra se večiti derbi u okviru regionalnog takmičenja. Kada je reč o evropskim utakmicama najbolje srpske klubove očekuje dosta obaveza. Crvena zvezda će u okviru Evrolige odigrati nekoliko izuzetno atraktivnih utakmica. U Beograd dolaze Bakonija, Real Madrid i Makabi, dok izabranike Dejana Radonjića očekuje i teško gostovanje u Barseloni.

Kada je reč o Partizanu, tim koji sa klupe predvodi legendarni Željko Obradović će u martu u Evrokupu odigrati tri meča. Partizan prvo gostuje ekipi Lietkabelisa, zatim dočekuje Metropolitan, a potom sledi još jedno gostovanje ekipi Slaska.

KK Partizan
foto: Starsport©

Kada je reč o ostalim sportskim dešavanjima dok se evropske reprezentacije kroz baraž budu borile za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, fudbalska reprezentacija Srbije će prijateljskim utakmicama u gostima protiv Mađarske i Danske početi pripreme za ovo veliko takmičenje.

Ne treba na kraju zaboraviti ni dva velika teniska turnira koja se tokom marta igraju u Indijan Velsu i Majamiju.

Očekuje nas dakle mesec prepun događaja u kome će svi koji su u prilici makar jednom otići u halu ili na stadion da bodre svoj omiljeni klub. Izbor je veliki tako da treba pametno odabrati šta uživo, a šta kraj malih ekrana gledati.

(Espreso/M.D)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.