POSLEDNJI MEČ PARTIZANA I KELNA GROBARI NE PAMTE PO DOBROM: Jarčevi su bili ubedljivi, može li sad biti OBRNUTO?
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

OČEKUJE NAS VELIKA BORBA NA TERENU

POSLEDNJI MEČ PARTIZANA I KELNA GROBARI NE PAMTE PO DOBROM: Jarčevi su bili ubedljivi, može li sad biti OBRNUTO?

I na ovom meču će svi navijači Partizana se uzdati u Rikarda i Fusenija Dijabatea, kao i Bibarsa Natha

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana igraju svoj treći meč u Ligi konferencije u grupi D protiv ekipe Kelna.

Crno-beli ovaj susret dočekuju na drugom mestu tabele sa osvojena dva boda, posle remija protiv Slovackog i Nice. Dok na drugoj strani Keln ima četiri boda i trenutno su lideri grupe.

Partizan je u Nemačku otputovao u malo izmenjenom sastavu, u avionu za Keln nije bilo Kristijana Belića koji služi kaznu za crveni karton koji je dobio na utakmici protiv Slovackog. Sem njega Gordan Petrić ne može da računa ni na Ljubomira Fejsu koji se požalio na povredu koju je zadobio na utakmici protiv Vojvodine.

FK Partizan
foto: Starsport©

Ekipa koju sa klupe predvodi Gordan Petrić u dobrom raspoloženju putuje na gostovanje na sever Nemačke. Crno-beli su prvo prošle nedelje doživeli šokantno ispadanje iz Kupe Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, da bi utisak popravili u nedelju kada su sa ubedljivih 4:1 savladali Vojvodinu, i tako ponovo stekli preko potrebno samopouzdanje pred ovu tešku utakmicu.

I na ovom meču će svi navijači Partizana se uzdati u Rikarda i Fusenija Dijabatea, kao i Bibarsa Natha koji je u sve boljoj formi, da će im doneti mnogo radosti, i crno-belom timu doneti nove bodove.

Keln ovaj meč dočekuje u sjajnom raspoloženju jer su na svom terenu slavili protiv Borusije Dortmund sa 3:2, što im je donelo dosta samopouzdanja pred duel protiv Partizana.

FK Partizan, FK Vojvodina
foto: Starsport©

Popularni Jarčevi ovaj meč dočekuju na sedmom mestu tabele Bundeslige, a u sledećem kolu ih očekuje još jedan derbi i to opet protiv Borusije, ali ovog puta koja dolazi iz Menhengladbaha.

Keln u svojim redovima ima nekolicinu veoma dobrih igrača. Na prvom mestu tu je starosedelac i nekadašnji reprezentativac Nemačke Jonas Hektor, sem njega moramo spomenuti i dvojicu Austrijanaca, Florijana Kainca i Dejana Ljubičića. Jarčevi imaju još iskusnih igrača, kao na primer Ondreja Dudu, dok su možda malo slabi na mestu napadača, jer su pred početak sezone prodali najboljeg strelca Antonija Modesta u Dortmund, dok je u suprotnom pravcu otišao Stefan Tajges.

Sa klupe ih predvodi temperamentni Štefan Baumgart koji ima svoj prepoznatljivi stil oblačenja, i bez kape na glavi ne izlazi na teren.

Domaćini su na stadionu Rajn Energi, koji će prema najavama sutra biti ispunjen do poslednjeg mesta, a neće izostati i podrška za fudbalere Partizana.

FK Partizan, Fudbal, Sport
foto: Starsport

Ovo će biti treći put da će se sastati Partizan i Keln, prvi put je bilo pre ravno skoro 50 godina kada su crno-beli u osmini finala u prvom meču na svom terenu slavili sa 1:0. Mađutim to nije bilo dovoljno da se prođe dalje, u Nemačkoj je Keln bio ubedljiv i slavio je sa 5:1 i tako otišao u narednu fazu ovog takmičenju.

Videćemo kakav će ishod biti u ovom dvomeču, jer će se Partizan za samo dve nedelje dva puta sastati sa ekipom Kelnom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.