Bile su YU i SR misice, a gde su danas? Neke tukli, neke su domaćice, a jedna je i poznata glumica!
Foto: Printskrin: Youtube

zaboravljene lepotice

Bile su YU i SR misice, a gde su danas? Neke tukli, neke su domaćice, a jedna je i poznata glumica!

O lepoti balkanskih žena nadugo i naširoko se pričalo, a red bi bio i da se podsetimo najlepših žena koje su predstavljale SFRJ, SR Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru... Kako god da nam se već zemlja zvala :)
Objavljeno: 21:21h

Mamile su uzdahe muškaraca iz svih republika u regionu, a danas to isto čine sećanja na njih iz mlađih dana. Neke su u još uvek ostale u žiži javnosti, dok su druge odavno van nje – žive u drugim zemljama i bave se sasvim drugim poslom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jednom mis, uvek mis, a nekad zvanične misice danas izgledaju ovako.

1. Biljana Ristić

Glumica, imitatorka Biljana Ristić bila je Miss 1972. godine, a ako ste zaboravili ušla je čak i u polufinale izbora za Miss sveta.

Otkako je ponela lentu mis, o nju se spoticalo, o nju se otimalo, nju je želelo mnoštvo muškaraca.

foto: Printscreen, Dragan Kadić

Bila je udata za Dušana Mitevića, prvog čoveka televizije Beograd.

- Pobedila sam, a svaka je bila lepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to zvrkasto, mangupsko u sebi, i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za mis sveta, a i tamo su mi sve bile lepše od mene. Bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers - rekla je Biljana jednom prilikom.

2. Ana Sasso

Sa svojih 19 godina, davne 1982, postala je predstavnica Jugoslavije na izboru za Mis sveta, održan u Londonu. Od ukupno 68 takmičarki, ona je, zajedno sa još sedam takmičarki, ušla u polufinale. Poreklom je iz Splita, gde i dan-danas živi.

Posle osvajanja titule najlepše u SFRJ, po Splitu je bila poznata kao žena pekarskog tajkuna Gusića, ali su poznatije bile njihove svađe koje su se završavale tučama. Posle te, očigledno neuspešne veze, bila je kratko u vezi sa, tada fudbalerom, a danas direktorom splitskog "Hajduka" Igorom Štimcem, koji ju je, navodno, takođe, ponekad tukao.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.