Bravo, care! Sećate se fudbalera koji je izgubio nogu? Godinu kasnije je drugi čovek (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram/phantom_vm

apsolutni car

Bravo, care! Sećate se fudbalera koji je izgubio nogu? Godinu kasnije je drugi čovek (FOTO)

Stravična nesreća, koja se dogodila pre godinu dana, Milošu Vukoviću (27) je promenila život iz korena. Zbog amputacije noge je morao da da prestane da radi ono što najviše voli, igra fudbal, ali njegova borba prvih dana nakon amputacije, kao i ovih godinu dana je za jedan veliki aplauz.
Objavljeno:

Miloš je zbog fudbala živeo u Austriji, ali jedna poseta svom rodnom Požarevcu ostala mu je urezana u sećanju. Na mladog fudbalera je naleteo drugi automobil, a tokom tog sudara mu je šipka mosta, u koju je udario, odsekla nogu. Bio je sam, a vozač koji ga je udario je nestao.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tek nakon nekoliko sati je pronađen i tu borba počinje - potpisivanje papira o amputaciji noge i fantomska bol noge koju nema. Ali, Miloš tada nije klonuo, kao ni godinu dana kasnije.

- Da. Prošlo je godinu dana. Za neke možda jako brzo, ali meni je ovo bila najduža godina u životu. Istina, moj život se promenio iz korena, ali nisam se ja kao osoba promenio. Promenio sam zanimanje, pogled na život, ljude... Nije mi više isti stepen tolerancije i mnogo brže me iznervira ljudska glupost. To što ljudima više ništa nije sveto i što su se izgubile prave vrednosti – priča Miloš.

Da li nakon godinu dana ima krize, Miloš smatra da je sa krizama završio tog dana kad je video da je izgubio nogu.

- Znam da povratka nema. Tog dana je nestao jedan Vule, a rodio se drugi, mnogo jači i odlučniji. Da ne bude zabune, kad kažem da nisam imao krize, ne mislim da nisam bio tužan. Često sam tužan, a najviše me rastuže pogledi voljenih osoba, kao i proteza koja nije vodootporna i što sam s njom jako usporen i oganičen u kretanju - objašnjava Vuković.

Za sebe kaže da ne zna da kuka, i da nikad nije kukao, iako je imao i te kako dosta razloga.

- Da li mi je bilo teško da prihvatim situaciju u kojoj sam se našao? Nije. Tu situaciju sam gledao kao na situaciju u kojoj 99 odsto ljudi ne bi preživelo. Gledao sam na to kao na pobedu života - priča Požarevljanin koji je nesreće odlučio da se vrati u Austriju i tamo započne novi život.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.