MALO KO ZNA PRAVO IME ČEDE ČVORKA, EVO ZBOG ČEGA JE DOBIO TAKAV NADIMAK! Evo kada je nastao !
Čeda Čvorak, Foto: Printscreen

PRAVO IME

MALO KO ZNA PRAVO IME ČEDE ČVORKA, EVO ZBOG ČEGA JE DOBIO TAKAV NADIMAK! Evo kada je nastao !

Čeda Čvorak široj javnosti je postao poznat tek sa grupom Luna koja je obeležila muzičku pop scenu devedesetih godina karijera ovog kompozitora i tekstopisca počela mnogo ranije

Objavljeno:

Povodom trideset godina karijere i autorskog stvaranja naš poznati muzičar objavio je knjigu pod nazivom "Preko trnja do zvezda".

Čeda Čvorak široj javnosti je postao poznat tek sa grupom "Luna" koja je obeležila muzičku pop scenu devedesetih godina, ali zapravo je karijera ovog kompozitora i tekstopisca počela mnogo pre toga.

foto: Printscreen

Čeda Čvorak je muzikom počeo da se bavi još u mladalačkim danima, sedamdesetih godina, kada je svirao po igrankama. Kasnije je imao svoj bend pod nazivom "Sveža krv" čiji album je bio prepun "dobre poezije i preciznog rok zvuka."

U svojoj knjizi pod nazivom "Preko trnja do zvezda", koju je objavio pre pet godina, poznati muzičar napravio je osvrt na svoj život, pa je tako opisao i mnoge anegdote između ostalog i kako je dobio čuveni nadimak.

foto: Damir Dervišagić

- Taj nadimak sam dobio u vreme kada smo stanovali u školskoj zgradi u Novom Selu. U jednom delu školskog dvorišta moj otac je trenirao omladimsku ekipu u odbojci za opštinsko takmičenje. Igrom slučaja im je nedostajao član, pa su me, forme radi, ubacili u ćošak terena. Nakon uspešnog vraćanja jedne lopte, jedan omladinac je rekao: "Vidi ti malog Čvorka kako vrati loptu." tako postadoh i ostadoh Čvorak. Kasnije su i drugi prihvatali nadimak Čvorak kao sastavni deo mog imena, kako privatnog tako i estradnog - piše Čeda Čvorak u svojoj knjizi.

Inače, pravo ime i prezime poznatog muzičara je Čedomir Rajačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.