SRBIJA BRUJI O NADI MACURI: Ovo su detalji iz njenog života koje niko dosad nije znao!
Nada se pored medicine bavi i novinarskim zanatom, Foto: Zorana Jevtić

ODUVEK BILA SVESTRANA

SRBIJA BRUJI O NADI MACURI: Ovo su detalji iz njenog života koje niko dosad nije znao!

Nada je novinarsku karijeru započela 1995. godine kao urednik naučnog časopisa Halo 94

Objavljeno:

Nada Macura je rođena 1948. godine u Vrdniku na Fruškoj gori. Otac joj se zvao Lazar a u jednom od intervjua za medije je istakla da se majke ne seća jer je rano umrla.

Pored rođene sestre Ljubice, tokom odrastanja imala je još jednu žensku figuru, a to je njena maćeha koja je ostavila veliki trag u Nadinom životu, jer je bila kao prava majka i zbog svoje požrtvovanosti nikada nije imala svoju biološku decu.

Osnovnu školu je završila u Vrdniku, a gimnaziju u Rumi. Bila je dobar đak, a posvećenost učenju preneo joj je otac, koji je cepao listove sveske kada ne uradi dobro zadatak, a nagrađivao voćem kada zasluži.

Njen voditeljski angažman podigao je veliku prašinu
Njen voditeljski angažman podigao je veliku prašinu foto: Jelena Vučetić

Zbog preranog odlaska majke uvek je želela da pomaže ljudima čime se i danas bavi. Nakon završenih studija karijeru je započela u Kragujevcu u Hitnoj službi, a nakon nekoliko godina je prešla u Smederevsku Palanku. Tamo se udala, ali i razvela. Nakon razvoda je želela da napusti Palanku, pa je tako došla u Beograd. Tu je specijalizirala kardiologiju.

Nada je novinarsku karijeru započela 1995. godine kao urednik naučnog časopisa Halo 94. Nakon što je jedna novinarka drugog programa Radio Beograda provela noć sa njom u Hitnoj pomoći, počela je i njena savetnička karijera, po kojoj će ostati upamćena. Uključivala se u program Radio Beograda, nešto kasnije i u Radio Novosti. Vodila je emisiju Kroz odškrinuta vrata, gde su gostovali lekari iz raznih oblasti, a gledaoci su imali priliku da pitaju za savete. Na Radiju Jat je vodila emisiju Kiseonik.

Jedva čekamo da vidimo Nadinu televizijsku emisiju
Jedva čekamo da vidimo Nadinu televizijsku emisiju foto: Printscreen/youtube

I dok se nagađa ovih dana o njenom angažmanu voditeljke Jutarnjeg programa Hepi televizije, podsetićemo da je Nada Macura imala i radio i TV karijeru. Bila je saradnik emisije o zdravlju Viva. Sarađivala je i sa časopisima Ana i Bazar.

Bonus video VRELO DA VRELIJE NE MOŽE BITI: Kaja okačila selfi, a svi su gledali u ovaj detal

(Espreso.co.rs/ Vivstars)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.