NISU SAMO DINKIĆ I DAČIĆ MUZIČKI TALENTOVANI: Malo ko zna da je jedan srpski MINISTAR bio prvi PEVAČ GRUPE LEGENDE! (FOTO)
Odrekao se muzike zbog političke karijere, Foto: Fonet

nIsmo imali pojma!

NISU SAMO DINKIĆ I DAČIĆ MUZIČKI TALENTOVANI: Malo ko zna da je jedan srpski MINISTAR bio prvi PEVAČ GRUPE LEGENDE! (FOTO)

U jednom momentu je presekao i rekao da ne može ozbiljno da se posveti muzici jer sprema doktorat

Objavljeno:

Bivši političar Goran Pitić prvi je pevač grupe Legende. Osnivač benda Zoran Dašić otkrio je da je sadašnji vokal Ivan Milinković došao na mesto bivšeg ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom u Republici Srbiji.

- Naš gitarista Lazar Marin je smislio ideju o grupi. Na početku smo svirali iz hobija, vikendom. Laza je tada bio u KUD „Krsmanović“, pa je doveo neke momke. Malo ko zna da naš prvi pevač nije bio Ivan Milinković, već nekadašnji ministar i sada predsednik Upravnog odbora jedne banke Goran Pitić. On je s njima bio u KUD - počeo je Daša i dodao:

Goran Pitić
Goran Pitićfoto: Fonet

- S njim smo svirali neko vreme, oko godinu dana. Bili smo čak i deset dana u Varšavi kao državna delegacija. To je bilo za vreme bivše Juge, kao pozdrav Beograda Varšavi. Tada smo pevali svi uglavnom. I Bora Čorba je s nama pevao neke solo partije. Onda sam ja presekao i rekao da hoću da napravimo ovo što smo sad. Pravimo grupu koja će biti slična rok grupi, nema uskakanja, zamena, već se ozbiljno bavimo time. Tada je Goran rekao da ne može da se ozbiljno posveti muzici jer sprema doktorat i želeo je karijeru u tom pravcu. Ovo mu je bilo hobi i ispao je korektan - rekao nam je Dašić i otkrio kako su doveli Ivana u grupu.

- Trebao nam je pevač, pa mi je prijatelj, harmonikaš Dule Suvajac rekao da ima jedan momak u „Krsmancu“ što peva solo partije, a počeo je da peva i u Horu JNA. Predložio sam Ivanu da peva mesec dana probno, a posle četiri dana sam ga pitao da ostane s nama za stalno. Ivan je profesionalni pevač, dobar je, ali ni Goran nije loš, dobar je bio - završava Dašić.

Grupa Legende prošle godine proslavila je 30 godina postojanja velikim koncertom u Sava centru. Ove godine u februaru očekuje ih još jedan koncert, i to će biti 58. po redu nastup u Sava centru, odakle nastavljaju turneju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.