PATRIJARH IRINEJ NAPAO RIJALITIJE, ALI NIKO NIJE HTEO DA MU OSTANE DUŽAN: Psovke su đavolje sluge, a on je duševni bolesnik! (FOTO)
Patrijarh Irinej u okršaju sa rijaliti cicama, Foto: Damir Dervišagić, Nebojša Mandić, Aleksandar Jovanović Cile

uzvratile mu rijaliti zvezde

PATRIJARH IRINEJ NAPAO RIJALITIJE, ALI NIKO NIJE HTEO DA MU OSTANE DUŽAN: Psovke su đavolje sluge, a on je duševni bolesnik! (FOTO)

Patrijarh Irinej je u božićnom intervjuu izrazio duboku zabrinutost za opstanak srpskog društva i porodice zbog pogubnog uticaja rijalitija na moral omladine

Objavljeno:

Nakon što je patrijarh Irinej u božićnom intervjuu izrazio duboku zabrinutost za opstanak srpskog društva i porodice zbog pogubnog uticaja rijalitija na moral omladine, malo koja rijaliti zvezda bila je spremna da bespogovorno prihvati ovakav stav.

Pevačica Vesna Vukelić Vendi, koja je u nekoliko navrata učestvovala u rijalitijima „Farma“ i „Veliki brat“, kaže da podržava mišljenje patrijarha. Patrijarha treba podržati jer je on miropomazan i iz njega govori Sveti duh. Istina je da je rijaliti devalvirao i izgubio na težini, postavši potpuna banalizacija života jer se sveo na nagon i telesinu. Rijaliti je postao javna kuća iz koje izlaze jeftini likovi, a za opstanak u njemu dovoljne su samo psovke. Na delu je vulgarizacija bez mozga i razmišljanja, bez morala i karaktera, a to je ono što je ukras čoveka. Naš zadatak je da vodimo sebe kroz život moralno, a ovo što gledamo u rijalitijima odavno se poživotinjilo. Čak i ono malo poznatih koje gledamo duševni su bolesnici, poput Lepog Miće, koji samo komunicira posredstvom psovki. A psovke su đavolje sluge - kaže Vendi.

??? #VesnaVukelic #Vendi

A post shared by Vendi (@vesnavukelic) on

Maja Nikolić kaže da ni u jedan rijaliti nije ušla, a da se prethodno nije posavetovala sa svojim duhovnikom.

- Izuzetno poštujem patrijarha Irineja, koji je često pričešćivao mene i mog sina, kao i pokojni patrijarh Pavle, i verujem da su obojica naši veliki duhovni oci. Imam svog duhovnika kog slušam i uvek sam dobijala blagoslov za svaki rijaliti u kom sam bila. Bez blagoslova ne bih ni smela da uđem u rijaliti. S druge strane, smatram da nam je sve dozvoljeno, iako nam ne ide sve u korist - kaže Nikolićeva koja je učestvovala u „Farmi“ i „Velikom bratu“.

Pevač Era Ojdanić kaže da više od patrijarhovih reči ceni slobodu čoveka na izbor.

- Poštujem sve što je patrijarh Irinej rekao, ali to ne znači da sve devojke treba da idu u manastir. Svako radi ono što želi, a u moje vreme devojci se prilazilo tako što je uzmeš za mali prst i odigraš kolo. To je bilo doba poštovanja, a danas odeš u klub, priđeš devojkama i tvoje su. Pravoslavac sam, ali pratim trend i zbivanja i dopadaju mi se današnje devojke - kaže Era.

Era Ojdanić uživa u prednostima modernog doba
Era Ojdanić uživa u prednostima modernog dobafoto: Damir Dervišagić

Pevačica Lepa Lukić kaže da je uvek vodila računa kako se ponaša u rijalitiju, te da ne vidi na koji način je izvršila poguban uticaj na srpsku porodicu:

- Što se mene tiče, mogu da zabrane rijalitiji, a i ne moraju, ne interesuje me. Znam da nikada nisam uradila nijednu ružnu stvar, ali ako patrijarh stvarno smatra da rijaliti uništava porodicu, neka ga ukinu. Sigurno neće pitati Lepu Lukić.

Lepa Lukić iz mlađih dana
Lepa Lukić iz mlađih danafoto: Facebook

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.