NAPADNUTA NOVINARKA KURIRA! Brat Ane Nikolić je udario i poručio: OTKINUĆU TI GLAVU! (VIDEO)
Foto: Printscreen

gore od ovoga nema!

NAPADNUTA NOVINARKA KURIRA! Brat Ane Nikolić je udario i poručio: OTKINUĆU TI GLAVU! (VIDEO)

Brat Ane Nikolić, Marko Nikolić, sinoć je fizički napao novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić i poručio da "će joj otkinuti glavu"...

Objavljeno:

Marko Nikolić je, pred ličnim obezbeđenjem svoga zeta, udario našu novinarku, a zatim joj uputio preteću poruku.

Napad se odigrao na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu oko 23.20 časova, gde je novinarska ekipa očekivala Stefana Đurića Rastu.

Sa Rastom se pojavio i Anin brat Marko.

Novinarka Ljiljana Stanišić prišla je Rasti i upitala ga: "Kako je bilo u Švedskoj", a onda je usledio napad Marka Nikolića.

"Dođi ti ovamo", rekao joj, privukao je, udario u rame a onda zapretio:

"Tebi ću otkinuti glavu", rekao joj je Anin brat.

Novinarka je vidno potresena, u suzama, ali i uplašena za svoju bezbednost.

Redakcija Kurira očekuje hitnu reakciju nadležnih organa i najstrože sankcije za fizički napad na novinare i pretnje smrću.

Povodom ovog stravičnog incidenta oglasila se i napadnuta novinarka:

- S obzirom na to da me mnogo ljudi zove, i da mi je inboks prepun pitanja, rešila sam da javno napišem i pre svega se zahvalim kolegama i prijateljima na podršci. Sinoć oko 23:15 h, sam doživela neprijatnost kakvu nisam za deset godina rada kao novinar.

Potresla sam se kao nikada u svom zivotu. Zbog posla sam prošla mnoge opasne situacije netipične za jednu ženu, a juče i to da fizički budem napadnuta. Navikla sam da nas četvrti svet ponižava i vređa, to me svaki put slatko nasmeje. Nasmejemo i mi njih i sve je to ok. Međutim, žestoko sam protiv bilo kog vida fizičkog nasilja. Na sreću, nisam pretučena kao što je to bio slučaj sa pojedinim novinarima, ali ko zna šta bi bilo da kolega - snimatelj sa "Prve" i kolega - fotograf iz magazina "Svet" nisu bili prisutni na aerodromu "Nikola Tesla", gde se incident i dogodio.

Naime, brat jedne pevačice je sebi dao za pravo, a kako se priča i ranije je davio novinare, da me udari. Po kom to pravu-rimskom, anglosakonskom, lokalnom, globalnom ili moralnom on ima to pravo?! Znam da ni po jednom zakonu niko-ama baš niko nema pravo da fizički nasrne na drugu osobu. Ja na sebe ne dam, niti dozvoljavam da neko napada moje kolege i profesiju. Nasa država je, razume se, pravna, tako da je krivična prijava i tužba protiv dotične osobe podneta.

Biti novinar je velika cast i na "sedmu silu" se ne nasrće fizički nego intelektualno. Lako je udariti mene ili bilo koju moju koleginicu, teško je, po svemu sudeći, odgovoriti na naša pitanja... - napisala je novinarka na svom Fejsbuku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.