MI GLEDAMO I NE VERUJEMO KOLIKO IH JE BILO! Svi reperi u istoriji srpskih rijalitija, bilo ih je čak 22! A tek njihove odvale... (FOTO)
Foto: Printscreen

listi nema kraja

MI GLEDAMO I NE VERUJEMO KOLIKO IH JE BILO! Svi reperi u istoriji srpskih rijalitija, bilo ih je čak 22! A tek njihove odvale... (FOTO)

U toku je deseta godina od ulaska dve trećine grupe Bad Copy u sada porušenu kuću Velikog Brata, a najnoviji šou Zadruga svakodnevno grabi naslove koji uključuju čak četiri aktivna srpska repera

Objavljeno:

Tim povodom napravili smo rezime svih gospodara mikrofona sa stažom u jednom od najveća tri rijalitija – Farma, Parovi, Veliki Brat – ali i onih koji su prošli kroz, ili osvojili, neke od ostalih.

2008

Veliki Brat VIP 2

Skaj Vikler i Ajs Nigrutin

Za prvo pojavljivanje repera u rijalitiju možemo da se zahvalimo Ajsu i Vikleru, koji su svojim boravkom u kući postavili blueprint za dalja gostovanja, i donekle stavili repere na mapu za ljude koji rade odabir ukućana za dalje rijalitije.

Njihov ulazak bio je šok za većinu fanova, jer su B.C. samo dve godine pre toga na trećem albumu Najgori do sada imali čuvene „Veliki Smrad“ skitove. Iako su uleteli kao jedan takmičar i imali taj status prvih 25 dana, Ajs i Vikler su u suštini imali skroz drugačije pristupe.

Dok je Viklerovo učešće manje više obeležila veza sa Kajom, Ajs je od starta bio ista glava koju je predstavio na Bad Copy i svojim solo albumima. Pored toga što je plasirao izraze poput „jagodice bobice“, „niđe veze“, „bole me brige“ i druge, kao i fristajlove s vremena na vreme, čak je stigao i sa Viklerom da smišlja poslovice.

Ovaj dvojac je još i odgovoran za celu stiropol priču kad su iznapinjali Eru Ojdanića, loženje pola kuće da repuje, između ostalih i Zoricu Marković, a i za lagane jamove gde izdvajamo Dživdža Mast sa Kajom.

Nakon što su ih razdvojili, Vikler je ispao prvi a Ajs je ušao u finale i ostao sa pobednicom Mimi Đurović (ne znamo šta sada radi i gde je) do samog kraja, ali je ipak ostao kratkih rukava i morao da se zadovolji drugim mestom. Nakon što je izašao i mislili smo da je to to od ove sezone, Ajs je bacio jedan od najjačih momenata na našoj televiziji u živom programu, gde je iznaduvavao sve i jeo sarmu sa Milanom Kalinićem.

Dok Vikler nakon rijalitija nije izbacivao nikakav novi materijal, Ajzak je uspeo da kolko tolko kapitalizuje na ovom gostovanju, jer je malo posle izaska izbacio Kajmak i Katran album sa kojeg se mnogi sećaju singla „Papučar„.

2009

Veliki Brat VIP All Stars

Gru

Iako je gostovao i dobro se pokazao u All Stars ediciji Velikog Brata, kao najzapaženije gostovanje Grua u rijalitijima biće upamćena žurka Parova par godina kasnije gde su glavni akteri bili on i Saša Ćurčić.

Gru je došao samo kao gost žurke u Parovima, rialitiju koji je već tada izbrisao granice između glume, stvarnosti i rijaliti koncepta. Tamo je zatekao Đanija koji je nabrijavao atmosferu više nego nakoksani Marko Milić koji je upravo napravio čirokanicu i seo u kola da pokupi ribe sa kojima ide na splav.

Đani je tražio pijanu pravdu i bunio se što Gru ulazi na glavna vrata, tvrdeći da takav tretman zaslužuju samo Cune Gojkovic, Tozovac i ostala imena koja su uvek prisutna u argumetima real vs. fake kafanskih rasprava.

Nabrijavanje nije stalo ni sekund, ustremio se Đani na sve što ne valja, Gru dolazi do njega da bi mu nešto rekao i trigeruje mortus Đaneraju da ga uvati za vrat i otpočne sa njim nespretni kombat, u kojem završavaju obojica na podu, ali je utisak da je Gru dobijao ovo.

Na kraju Đani iskusno pravi „sve je u redu“ facu, distraktuje ljude i odlazi da potraži šansu za drugi krug tuče ali ga brzo patosiraju kao Ryu u Street Fighteru. Tužniji rijaliti kraj imao je samo Ivan Gavrilović kad ga je Miki nabo kao budalu.

Farma 1

Niggor

Posle učešća Nigrutina, Viklera, pa i Grua u Velikom Bratu, jasno je da producenti Farme nisu previše razmišljali kada su shvatili da bi bilo dobro ubaciti jednu token rep glavu za svoju prvu sezonu. Iako se unutra uklopio i ponašao više kao da je bubnjar u Miligram bendu nego kao reper, Nigor je uspeo da dogura do superfinala gde gubi od favorita srpskih majki – Topalka, ali ipak uzima utešnu nagradu od 50K evra. Dovoljno da konačno otvori svoj Tropski Bar, ha ha zar ne? Šalimo se.

2010

Farma 2

Juice

Malo više od dve godine nakon što su Ajs i Vikler postavili temelje, Đus je uleteo na Farmu u šestoj nedelji i dostavio nam GOAT gostovanje repera u rijalitiju. Treba napomenuti da su do ovog momenta rijalitiji u Srbiji postali standard i da se publika već uhodala sa ovim formatom, ali takođe i da je Farma dosta tvrđa od Velikog Brata. Od samog ulaska (nažalost snimak ne možemo da nađemo na netu) videlo se da je Đus rešio da uleti all in u priču i vidno cirke u duksu „Ćuti dok te karam“ uspeo u prva dva minuta da se posvađa sa Zoricom Brunclik.

Treba reći da je ovo skoro pa sigurno najjača sezona nekog rijalitija, jer pored Đusa i Miloša Bojanića, koji su definitivno bili glavni, sporedni likovi su bili isto jaki – Gagi Funky G, Ivan Gavrilović, Raka i svi su imali svoj doprinos.

Kao i Nigrutin, Đus je plasirao sleng tokom svog boravka i možemo slobodno reći da je „braćala“ davno prerasla rep krugove i dan danas se koristi isto kao i kad je izletela. Naravno boravak je iskoristio da ispromoviše i dâ drugi život Hiphopium 2 albumu, a i da pokaže da mu ne treba više od pola čuke da smisli novu numeru o bilo čemu. Osim glavne i najveće svađe sa Milošem Bojanićem koja je za rezultat imala diskvalifikaciju, svađa sa Rakom Radovićem, političarem iz Trstenika, je svima ostala u sećanju kao najsmešnija.

Nije izastalo ni svakodnevno pričanje viceva, koji su sada već standardan deo svakog TV pojavljivanja ovog lava, ali ovo je definitivno jedan od najjačih random momenata druge sezone Farme.

Iako izbačen zbog kako su rekli „seksualnog uznemiravanja Miloša Bojanića“ i za neku vrstu pravde će morati da čeka do rijalitija Dvor, boravak na Farmi je povećao popularnost Đusa i tad su ga znali i stari i mladi što se kaže. Takođe i njegova linija odeće FU Wear je izgrmela, a fanovi iako su morali da čekaju još par godina na novi album, dobili su numeru Farma Drama koja je jednostavno previše nenormalna da bi mogla da se opiše rečima.

Farma 3

THC La Familija

Fresh sa „Trenerka stil“ uspeha, prvog hita koji će da slušaju i dileri i šaneri i navijači na gostovanjima sa svojih mobilnih telefona i pankeri koji piju pivo ispred Akademije, niko nije mogao da pobegne od autentičnosti ove hipnotišuće pesme.

THC su prvi reperi koji su u rijalitiju pokazali narodu nespremnom da prihvati javne ličnosti koje otvoreno psuju, kako je reper običan gradski lik kojeg od tvog komšije ili ortaka sa fudbala razdvaja samo to što je reper mnogo više kul.

Predstavili su se u lepom svetlu, Stefan je smuvao i manekenku koja će karijeru da gradi sa vezom sa još jednim popularnim domaćim reperom – Veljkom „Young Arkhan“ Ražnatovićem, a Srbiji je pokazana i bratska rep ljubav kao onda kada je Stefan naterao Cobeta i Lee-Man-a da sa njime repuju za Boreta koji je u tom momentu bio ispao.

2011

Dvor

Juice

Godinu dana nakon farme, kao superheroj Đus dolazi da uzme krunu, dok kao glavni zlikovac svoju ulogu reprizira Miloš Bojanić aka Teleća Glava aka Predator. Ovaj put sa Firčijem iz Farme 2 krenuo je u napad na krunu, dok je Lošmi poveo top 5 napinjača u rijaliti igri, Maju Nikolić.

Sad je uleteo sa novom taktikom, gde je izbacio svađe i zakopao ratne sekire sa Lošmijem i dosta smireniji fazon isfurao, dok je ostavio repovanje, sprdnjice sa Bokijem 13 kog je u jednom trenutku izabrao za kraljicu dok je on bio kralj, a bilo je i ovo napinjanje sa Azijatom u prodavnici.

Kako su se stvari okrenule skroz, Đus je ovde uzeo pobedu, stavio krunu na glavu, nabrijao Kraljevski Stil na maksimalu i uzeo glavnu nagradu od 50k, i još 10K jer je sakupio najviše zlatnika, dok su Maja Nikolić i Bojanić zaboli tužbu i diskvalifikaciju i time je Đus završio svoj GOAT run od strane jednog repera u rijalitiju.

MC Stojan

Stojan: Šta bi radila da ti dođem u krevet? Nemoj mi plaziti jezik. Ja znam odlično da baratam jezikom. Znam gde je klitoris.

Ovaj odlomak najslikovitije pokazuje ulogu seksualnog edukatora koju je Stojan „Bič“ Božiji nametnuo sebi u rijalitiju Dvor, a kada je Stojanov džonson otkazao poslušnost, zaista je morao da palaca jezikom kako bi opravdao delić obećanja koje je dao pohotnoj slovenačkoj prostitutki – Urški Čepin.

2013

Farma 4

Sha

Unazadio je sve dobro što su THC uradili i doprineo utisku naroda kako su reperi smrdljivi dizelaši kojima ne bi tražio ni kartu u vozu da si kondukter. Čak je i Seksi Sandra uspela da izbaci ovog čoveka iz takta, a kako folkeri gledaju na narodnjake videli smo kada ga je Vesna Rivas mrtva ozbiljna pitala zašto još uvek živi sa roditeljima. Nikad veću moć folka nad repom nisam osetio, ali to je realno stanje, koje Sha nije popravio kada je objasnio da živi sam u svom stanu već 16 godina.

Da ljude na ulici danas pitaš ko bi pre bio – Ša ili Milan Tarot većina bi izabrala čoveka koji sa televizije govori ženama da stave lavor na glavu kako bi pospešile ljubavni život svog sina, tako da je ovo jedan reper koji je potvrdio sve negativne stereotipe koji glasači Miloša Bojanića imaju o reperima.

Farma 5

W-Ice

Kultni novobeogradski denser Danimir Vajs a.k.a. W-Ice nastavio je tradiciju da svaka sezona Farme sadrži bar po jednu osobu sposobnu da u bilo kom trenutku baci vruću 16-icu na majk.

I od 16 nedelja trajanja serijala W-Ice je na imanju proveo čak 15, no ipak ostao kratak za plasman u polufinale, za koje se našao u duelu sa konačnom osvajačicom novčane nagrade, Jelenom Golubović. Po ispadanju W-Ice se zakleo da ako Jelena pobedi, on više nikad neće gledati Farmu.

Kao osetljivu dušu Vajsovo vreme na imanju obeležile su frustracije, podsticane i od strane režije, kao krajem prvog meseca kad su Farmeri hteli da slušaju njegove hitove iz devedesetih, samo da bi se otkrilo da je CD neupotrebljiv.

Posle skoro pola sata provedenih naizmenično u „lečenju“ diska i slušanju totalno iskasapljenog intra za „Gde si ti“, Vajs dobija pismo od režije sa lokacijom zdravog CD-a. Ukućani od Simonide do Mikija najzad provode 5 minuta u ekstazi uz tonove W-Ice & Power Team-a, Vajs zatim provlači klasik izjavu ugroženog Youtube didžeja „pusticu još samo 2 i onda možete vi šta hoćete“, da bi posle 10 taktova sledeće numere Jelena Golubović ušla u prostoriju i ugasila muziku uz reči „jel može ovo malo tiše?“. Muzika je ubrzo nastavljena ali žurka je u tom trenutku umrla.

2015

Maldivi

Jovica Dobrica

Novosadski reper poznat tek manjem delu javnosti po crnilu iz svojih tekstova ušao je u letnju varijantu Parova kroz koju je prošla plejada likova kao ex-Veliki Brat legenda Burek, matori Pink Panter iz Crne Gore i lažni Ivan Miljkovic na spidurini.

Jova se brzo snašao, uleteo je u kumstvo sa glavnim likom Maldiva – Vukom i zajedno sa njim prskao po glavama ukućana sve vreme svog boravka. Uspeo je čak i da se suzdrži da ne polomi glavu majstoru flamenka, jezivom Nikolasu, pa se može reći da je Jovica za ovu besplatnu rehabilitaciju dobio prelaznu ocenu. Doprineo je sve realnijoj činjenici da gde reperi uđu tu zabave ne oskudeva, iako mu je ovaj posao otežavao Tajson – reper koji je u pesmama tvrđi od Kiki bombona i Kiki Golubovića a uživo je jurio neku sinju siroticu koja izgleda kao da pere veš na kamenu.

Maldivi

Ali King

Osoba koja je ulivala strah svojom pojavom, nenametljivo je ušao, ustručavao se viška reči, ali kada su par puta pokušali da se zajebavaju sa njim ili uvuku ga u neku rijaliti sprdnjicu, oštro je stavio do znanja svakom ko pokuša slično da će mu iseći oči i vrat i za razliku od standardnih pretnji iz ovakvih šou emisija – bilo je nešto u njegovom glasu i delivery-ju što je pretnju činilo ozbiljnom. Zbog tvrdog stava uglavnom je bio usamljen, pa pre bih izabrao da Jovici opsujem bližnjeg nego da me Ali King uzme na zub.

Farma 6

Ali King

Parovi 4

Vuk Mob

Srpski rep nema dovoljno svojih priča poput one kad je Cam’ron upucan nastavio da vozi svoj Lambo do bolnice ali najbliža je verovatno ta kad je Vuk Mob primio metak u stopaloispred Fristajlera i par dana kasnije se na štakama vratio u Parove.

Sem toga nije bilo previše hajlajtova u Vukovoj neuspešnoj borbi za 100.000 evra – svađe sa bivšom devojkom Tijanom Ajfon, muvanje sa Avom Karabatić i druženje sa Gastozzom obeležili su ostatak dana „Vatikan“ repera u ovom elitnom rijalitiju.

Parovi 4

Nune

Rep fanovi sa juga Srbije (preciznije 80 ljudi iz Prokuplja) sećaju se početaka mladog Nuneta i njegovog talasa kada je preplavio ulice Prokuplja fizičkim izdanjem jednog od najnebitnijih rep albuma na ovdašnjim prostorima. U sličnom tonu je nastavio i šest godina kasnije i tako postao jedan od tri kandidata za najnebitnije pojavljivanje ikada u rijalitiju.

Minus poeni za laganje o svom rodnom mestu, jer je navodio Niš kao svoj grad, ali možda se vodio i onom rep „it aint where you from its where you at“ tako su ovo ipak plus poeni.

Veliki brat 5

Hejter Luća

Postavljanjem Viklera za voditelja i ubacivanjem njegovog komšije Luće sa Banovog Brda u novu sezonu VB režiseri su se možda nadali reprizi 2008. i još jednom kompleksnom mladiću koji će ispoljavati mržnju prema estradi i u isto vreme zaljubljenost u jednog njenog predstavnika, koji će da okuje naciju za TV uređaje svojim šašavim fristajlovima i ludim projektima i eventualno za veliko finale pošalje Zoricu Marković u ludake kao nekada Ajs i Vikler Eru.

Dok fristajlove gledaoci jesu dobili, za sve ostalo je Luciano Hillfinger bio prezauzet dnevnim opijanjem i posvećivanjem sve svoje pažnje ka tri hrvatice Barbari, Tini i Steffani, kojima je otvarao majice, dodirivao ih nepozvan po licu ali i razotkrio im se u Harvey Weinstein stilu jedne večeri u bade mantilu.

Na kraju Lućin boravak u Velikom Bratu je bio dosta reperski, mada ako bih bio primoran da kažem o kom se reperu radi to bi verovatno bio BoHagon ili drugi član Lil Jon-ove ekipe iz Crunk Juice ere. Luća je plasirao svoj sleng, reprezentovao kraj, pokazao široka interesovanja koja uključuju basket, vutru i kockanje, i posvetio ceo svoj boravak u kući pokojnom Moskriju, ali je pre svega bio crunk.

Farma 7

MC N

Kad ukucaš pojmove MC N + Farma u YouTube, prvih 17 rezultata se vezuje za „burna svađa“ „zamalo tuča“ „izvređao Mikija“ „brutalna svađa“ i ostale varijacije nasilja na pomolu, gde vidiš da je ovaj Niški reper ovde bio nabrijaniji nego mali Dugi sa 17 godina u istoimenoj pesmi i njegovom verovatno najvećem hitu.

Ako ipak u pretragu uključiš pored „mc n“ i „farma“ i pojam „repuje“, opet se pojavljuju klipovi „Crni preti Nemanji“, „svađa Nemanje MCN-a i Lepog Miće“, pa se da skontati da je ovoj liričkoj pirani sa juga Srbije prioritet bio da reprezentuje nasilje i Niš, s vremena na vreme je ulazio i u ulogu inspektora koji ispituje i proverava ko, koliko i zašto glumi mafiju u rijalitiju, dok sam rep i hip-hop kultura nisu baš bili u prvom planu.

Ta njegova uloga verovatno nije bila najjasnija ni većini učesnika u ovoj sezoni Farme koji su ga iz njima znanog razloga zvali „emsi“, i to u kontekstu koji nema veze sa masterima ceremonija već prosto Emsi kao da mu je to nadimak ili ime. Svakako na kraju dana Mc N nije ostao nezapažen, daleko je dogurao ali se to nije bas tako preslikalo i urodilo plodom što se tiče dalje karijere ako se kao neki lakmus papir uspeha uzme pesma „Lukave Kuje“ sa Natalijom Trik FX od dve milke pregleda.

Maldivi 3

Trajko

Definitivno najslabija sezona Maldiva, gde su iz koncepta „Letnji Parovi“ prešli na koncept muzičkog takmičenja u stilu Operacije Trijmuf. Kako na papiru, tako i u praksi, šansa da ovo uspe i bude gledano je bila minimalnija od šanse da prosečan chiraq savage uzme šaržer sa 15 pre nego onaj sa 30 metaka, znači nepostojeća. Takmičar koji je jedini u karijeri repovao ovde bio je Trajko a.k.a. Trajko Klik Klik iz Niša, koji je pored solo pesama, snimio i numeru sa Rolexom. Međutim ovde je Trajko uleteo u želji da postane pevač, tako da je reprezent hip-hop kulture sveden na nošenje majica i dukseva srpskih repera i tu i tamo neku referencu na rep u razgovoru.

Ukoliko želite da čujete šta sada trajko snima možete da vidite ovde i ovde, a iz ove sezone jedino možemo da vas počastimo sa klipom najzanimljivijeg naslova „Trajko je besan prevrće sto“, gde imamo priliku da vidimo sukob Trajka i drugog takmičara, koji se završava sa toliko jakim rentom da čak nisu stavili PIIIIIIP nego su odlučili da isključe ton totalno, plus naravno radnjom koja je navedena u naslovu klipa.

2017

Parovi 6

Đus

Zadruga

Đexon, Young Palk, Vojke Đans, Anđela Veštica

U toku…

(Espreso.co.rs/ Izvor: loudpack.zone)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.