ZBOG ZADRUGE ZAVRŠILI KOD VETERINARA! Društvo za zaštitu životinja podivljalo na Željka Mitrovića, a šta vi kažete na ovo?
Foto: Printscreen/Youtube/Zadruga Official

gde su nestali majmuni?

ZBOG ZADRUGE ZAVRŠILI KOD VETERINARA! Društvo za zaštitu životinja podivljalo na Željka Mitrovića, a šta vi kažete na ovo?

Inspekcija za zaštitu životne sredine bila je prinuđena da reaguje zbog nezakonitog držanja i javnog prikazivanja životinja u programu "Zadruga"

Objavljeno:

Nekoliko organizacija za zaštitu životinja uputilo je zahtev Željku Mitroviću da oslobodi životinje smeštene u objektu u kom se snima rijaliti "Zadruga".

Predsednica Upravnog odbora organizacije Link plus Nataša Vukmirović izrazila je danas nezadovoljstvo postupanjem pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine po prijavi protiv odgovornih lica Televizije Pink i navela da je inspekcija postupila samo po delu prijave, a takođe je najavila nove prijave protiv više pravnih lica. Postupajući po prijavi udruženja Feniks, Nada za životinje Riska i Link plus koju su podnela zbog nezakonitog držanja i javnog prikazivanja životinja u programu "Zadruga", Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Sektor za inspekcijske poslove, Odeljenje za kontrolu zaštite i korišćenja prirodnih dobara i ribljeg fonda, izvršilo je kontolu u objektu u Šimanovcima u kojem se snima program.

foto: Promo

Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine nije zatekla divlje životinje u objektu, a pravna zastupnica TV Pink Tatjana Đurašinović rekla je inspekciji da su životinje odvedene kod veterinara, ne navodeći o kojoj veterinarskoj ambulanti se radi. Đurašinović je takođe navela da su životinje poreklom iz Zoološkog vrta u Jagodini, ali nije rekla da li su poklonjene ili privremeno ustupljene za potrebe snimanja programa. Inspekcija je naložila da se podnese zahtev Ministarstvu zaštite životne sredine za pribavljanje potvrde za trgovinu u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode, umesto da odmah podnese prijavu policiji i zahteva da divlje životinje budu pronađene. Pokrajinska inspekcija trebalo je odmah da podnese prijavu i republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine i zahteva kontrolu u jagodinskom zoološkom vrtu, umesto što je zaključila slučaj!

foto: Fonet

Udruženja su navela da su zbog nerada pokrajinske inspekcije prinuđena da sama podnose sve prijave koje je trebalo automatski da budu podnete u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, kao i da će se pritužiti na rad pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, o čemu će obavestiti i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Veterinarska inspekcija još uvek nije dostavila obaveštenje po postupanju po prijavi, a udruženja navode da nisu dobila odgovor Željka Mitrovića na dopis koji su mu uputila sa molbom da oslobodi životinje koje su zatočene za potrebe snimanja programa Zadruga.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.