Bila je jedna od NAJLEPŠIH srpskih pevačica, Marina Tucaković je terala da peva, a ZBOG TRAGEDIJA JOJ JE SRCE PUKLO (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

tužna priča

Bila je jedna od NAJLEPŠIH srpskih pevačica, Marina Tucaković je terala da peva, a ZBOG TRAGEDIJA JOJ JE SRCE PUKLO (VIDEO)

Ona je otvoreno progovorila i o teškim trenucima i zbog čega je prestala da se bavi pevanjem

Objavljeno:

Mira Kosovka, rođena kao Mirjana Petričević, je srpska pop pevačica iz osamdesetih i devedesetih godina.

Dobila je nadimak Kosovska jer je iz Đakovice, a veliku pažnju privukla je svojom prvom pločom Grešna ti duša koja je vrlo brzo prodata u rekordnim tiražima. Ipak, najveću pažnju i interesovanje publike stekla je albumom Za šaku ljubavi iz 1988. godine. Može se reći da je ta godina bila odlučujuća u Mirinoj karijeri jer je ovom baladom preko noći osvojila čitavu jugoslovensku publiku.

Iste godine, zahvaljujući velikim muzičkim uspesima postaje i zvezda filma "Špijun na štiklama".

Svoje mesto na estradnom nebu, učvrstila je albumom Putuješ 1993. godine, a sem velikog uspeha album joj je doneo i ulogu i neprevaziđenoj TV seriji Srećni ljudi. Usledili su albumi "Ti mirno spavaj" 1995. godine i "Nikad život da naučim" 1996. godine.

Prvu veliku pauzu Mira pravi nakon ovog albuma iz ,ne tako veselih razloga. Sem što je pratio veliki uspeh u karijeri, u privatnom životu pratile su je tragedije. Nakon ubistva majke, 1999. godine odlazi u Australiju. 8 godina nakon poslednjeg albuma i kada su rane na srcu počele da zarastaju, objavljuje album "Hajde srećo". Kompilaciju najećih hitova snimila je 2006. godine.

Danas, živi mirnim i povučenim životom u Sidneju, retko se pojavljuje u medijima, a s' vremena na vreme gostuje u emisijama gde otvoreno govori o životu, svojim tragedijama i muzici. Udavala se dva puta, i oba puta razvela.

U ranijim intervjuima otkirla je da je u Beograd došla zbog studija, ali dogodilo se nešto čemu se nije nadala.

“Moja ljubav je bila igra, a ne pesma. Međutim, Marina Tucaković i Futa su me bukvalno naterali da pevam i ja kažem hajde da probam pa šta bude. I ono bum.”

Mira je otvoreno progovorila i o teškim trenucima i zbog čega je prestala da se bavi pevanjem.

“Svi mi znamo i svi znate da sam imala velike tragedije u familiji i od 2007. sam počela da prestajem, a onda sam 2009. skroz prestala da se bavim tim poslom, tamo a i ovde. Nemam definiciju zašto, ali u neku ruku je srce puklo ali se ipak držim.”

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.