"BLIŽIM SE PENZIJI I POVLAČENJU" Voditeljka Dragana Katić spremna za SLEDEĆI KORAK: Jednu stvar NIKAD ne bi URADILA
Veliki intervju Dragane Katić za Espreso, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

VELIKI INTERVJU

"BLIŽIM SE PENZIJI I POVLAČENJU" Voditeljka Dragana Katić spremna za SLEDEĆI KORAK: Jednu stvar NIKAD ne bi URADILA

Bogato životno iskustvo obeleženo usponima i padovima, Draganu je naučilo važnim životnim lekcijama.

Objavljeno:
Ivana Radivojević

Dragana Katić je jedno od naših najomiljenijih TV lica, a javnosti je najpoznatija kao voditelj vrlo popularnih emisija "Grand produkcije". Svoju karijeru započela je na televiziji Beograd, a kako nam je i sama rekla smatra da je to kruna njene karijere.

Draganu je bogato životno iskustvo naučilo važnim lekcijama, a konstantnim radom na sebi krčila je svoj profesionalni put.

Kao neko kome godine ne mogu ništa, Dragana je za Espreso portal otkrila tajnu dobrog izgleda, ali i progovorila o životnoj rutini, poslu, karijeri, kao i kojim detaljima daje na značaju u životu.

Intervju Dragane Katić
Intervju Dragane Katićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Dragana nam je otkrila u čemu je tajna njenog dobrog izgleda, ali i zašto nikad ne koristi peškir za lice.

- Hvala na rečima za dobar izgled, ali prošlo je davno vreme kozmetičara. Ja prosto znam, već imam uigranu šemu kako negujem lice kod kuće i kreme koje koristim i na koji način, ali obzirom na godine, ja već sada imam agresivniji tretman lica, tačnije biorevitalizaciju i PRP vrlo često koristim. Naravno u konsultaciji sa svojom doktorkom Marijom, kada ona smatra da tako nešto treba da se uradi, ja i uradim. Ali vreme kozmetičara je onako moja prošlost. Uglavnom jako, jako vodim računa i to sam od malena vodila računa da lice pre nanošenja svake šminke i jutarnje umivanje bude vrlo temeljno. Znači dok ne bude beo ubrus, jer ja isključivo ubrusom brišem lice, ne koristim peškir. Dok beo ubrus ne bude, ja nestajem. Sada jedino od tih nekih novih stvari koje koristim postoje ti sjajni gelovi za umivanje.

Dragana Katić otkrila tajnu dobrog izgleda
Dragana Katić otkrila tajnu dobrog izgledafoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Zanosna voditeljka je za Espreso progovorila i o estetskim korekcijama, kao i korekciji kapaka koju je imala, a jednu stvar je sigurna da nikad ne bi uradila na svom telu.

- Plastična hirurgija je nešto što ja nikako u svom životu ne bih zaobišla. Ja sam to i javno govorila prvi put kada sam uradila korekciju kapaka pre nekih 15-16 godina, jer zaista sam imala problem. Moja majka imala tako spuštene kapke. Opet mi je došlo vreme za novu korekciju kapaka jer prosto imam taj genetički problem. U nekom narednom perioduću to ponovo da uradim. Što se tiče drugih mogućih estetskih korekcija, jedino što znam, ne bih nikada grudi radila. Posebno podržavam ljude koje imaju problem nosa, ušiju, pa evo kao i ja kapaka jer prosto operacija kapaka se radi i kod ljudi koji nose dioptriju zato što se sužava i vidno polje - rekla je Dragana za naš portal pa dodala:

- Nisam pristalica toga da pošto-poto forsiraš da lice bude potpuno bez bora, bez mimike, to nikad nisam dozvoljavala, bez obzira na sve agresivne tretmane. Prosto sam želala da ostavim svoju mimiku. Imam bore, ali nemam problem što ih imam u ovom trenutku, a sigurno je da ću u nekom narednom periodu uraditi neki lifting i pre svega srediti vrat.

Voditeljka o prastičnoj hirurgiji
Voditeljka o prastičnoj hirurgijifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka je progovorila i o ishrani koja je svakako jako bitna za dobar i zdrav izgled svake žene.

- Prvo što sam učinila je da sam potpuno izbacila suhomesnate proizvode. Znači uopšte nema ništa nikada toga u kući, eventualno ako negde odem kod nekoga pa postoji to u sklopu večere i posluženja onda eto tako nešto uzmem. Voće sam celog života u ogromnim količinama jela, salate takođe, tako da je to negde bio sastavni deo mog života od uvek. Ubacila sam poslednjih godina ovsene, čija seme, lanenovo seme, kurkumu i tako. Počela sam više da pijem čajeve, recimo to nisam nekada uopšte koristila. Međutim u poslednje vreme sam počela baš to dosta da koristim. Vrlo često pijem čaj od đumbira ili neki napitak od đumbira i limuna - istakla je Dragana pa dodala da je prestala da ide redovno u teretanu:

- Bila sam do korone vrlo redovna u teretani, što se i na meni videlo u krajnjoj liniji. Kao što se sada vidi da nisam redovna. Posle korone nisam uspela nikako da se vratim i da uhvatim bar nekih šest meseci da budem redovna. Ranije sam zaista tri puta nedeljno išla, ako ne i više puta. To sam praktikovala i sada u kući imam jednu spravu pa je povremeno koristim. To nije dovoljno ali bar eto koliko toliko. Nadam se da ću u nekom narednom periodu zaista uspeti da se disciplinujem i da se ponovo vratim teretani.

Dragana Katić o ishrani
Dragana Katić o ishranifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je Dragana poznata po tome da je uvek doterana i sređena, upitali smo je koliko joj je moda bitna, kao i u kojim odevnim kombinacijama najviše uživa.

- To je moja slaba tačka. Od kad znam za sebe, od svog najranijeg detinjstva, ono kada se sećam da sam polazila u školu. Mama mi stavi na fotelju šta ću da obučem ujutro, a meni ako se to ne dopada, ja neću da idem u školu. Ja moram da obučem ono što sam ja zamislila i da izgledam onako kako sam zamislila. Nemam šta ne volim od mode. Kupoholičar sam, apsolutno svakodnevno nešto tražim, nešto gledam, premeštam - izjavila je zanosna dama za naš portal, a onda dodala da jako vodi računa da joj u garderoberu sve bude sređeno "pod konac":

- Jako vodim računa o tome da mi u ormarima sve bude sređeno, namešteno, da znam tačno u svakom trenutku šta imam. Jednostavno uživam u kupovini. Sve da li je to online kupovina, da li je to ovako kupovina, najslabija sam na torbe i na obuću. To je nešto na šta ne žalim. Ali kupujem i sve druge, apsolutno delove garderobe i jedino to što volim kod sebe što mi sve stoji uredno, sve stoji na mestu, sve stoji po bojama složeno... Pored cipela i torbi, najslabija sam na naočare. Ne zna se koliko je naočara, što za sunce, što za vid prošlo kroz moje ruke. Druga stvar, uvek sam kupovala jako dobre okvire, jako dobre naočare. Naočare su mi definitivno slabost.

Dragana Katić o odevnim kombinacijama
Dragana Katić o odevnim kombinacijamafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Kada je reč o nekom komadu odeće koje nikada ne bi ponela na sebi voditeljka kaže da je to veštačko krzno, ali da ipak ne želi da kaže "nikad ne reci nikad".

- Nikad ne reci nikad, ali ne bih ponela neki komad od veštačkog krzna ili imala tako neki detalj na sebi koji je veštačko krzno. Možda izađe nešto što me obori snogu pa i ponesem.

Upitali smo Draganu koja je tajna njenog trajanja.

- Trudila sam se da radim na sebi, da ostanem svoja, i da se stalno obrazujem. I nekako da zadržim svoj stav. Nisam menjala svoj stav čini mi se od prvog trenutka kada sam se pojavila pre nekih 37, 38 godina pa do dana današnjeg. Trudila sam se da ispuštujem svakoga sa kim sam razgovarala, bez obzira na neko svoje privatno mišljenje o njemu, da zadržim stav i da ne podležem mnogo trendovima. Čini mi se da me je to očuvalo - kazala je Dragana, a onda otkrila koji je bio najznačajniji momenat u njenoj karijeri:

Dragana Katić o modi
Dragana Katić o modifoto: M.P./ATAImages

- I dan danas smatram da je nedeljno popodne na tadašnjoj televiziji Beograd zaista bila kruna moje karijere. To je bio neki prelomni trenutak i kruna svih mojih sanjanja, maštanja i svih mojih želja koje sam imala kao devojčica. Tada kada sam uradila prvo nedeljno popodne televizije Beograd koje se emitovalo u celoj Jugoslaviji i to je za mene prektrenica ili kruna.

Budući da je na sceni 38 godina zanimalo nas je koliko se voditeljstvo i sama medijska scena uopšte promenila od vremena kad je ona počinjala svoju karijeru pa do danas.

Dragana Katić o kruni karijere
Dragana Katić o kruni karijerefoto: © ATA Images

- Mnogo se promenilo, jer u trenucima kada sam ja počinjala strogo smo morali da se držimo scenarija, da vodimo računa šta ćemo koga pitati, da sagovornici budu apsolutno spremni na pitanja. Nije postojala neka velika širina da se daju neke upadice i lična mišljenja, a sada je već to je nešto što mi se dopada u ovim novim trendovima. Naravno i dalje smatram da to treba da bude sa merom jer je potrebno izabrati trenutak kada ćeš to moći da kažeš, a opet da bi sve to znao i da bi imao meru i da bi izabrao trenutak moraš da imaš i godine i iskustvo - rekla je Dragana za Espreso, a onda dodala da smatra da javne ličnosti moraju da imaju neku vrstu odgovornosti:

- Druga stvar, smatram da javna ličnost mora da ima tu neku vrstu odgovornosti kada i šta će u kom trenutku reći. Kada sam ja počinjala nismo baš imali tu mogućnost da budemo lični i da pokažemo na određene stvari i na određene događaje neku svoju emociju. Već smo onako morali da budemo prilično umereni i svedeni. Sada je to drugačije vreme.

Dragana otkrila šta bi savetovali mlađu sebe
Dragana otkrila šta bi savetovali mlađu sebefoto: © ATA Images

Dragana je kroz svoju bogatu i uspešnu karijeru prolazila kroz uspone i padove ali je na kraju uvek ostala svoja.

- Uvek sam govorila da je život odluka i prihvatanje, ja sam zaista odlučila da ostanem dosledna sebi i onome kako sam vaspitana i onome kako želim da moja negde tamo karijera i život u budućnosti izgleda. Naravno da je bilo teško, da sam nailazila na različite izazove gde bi možda trebalo da se prilagodim. Bilo je situacija gde sam ja i menjala svoja mišljenja jer smatram da svaki čovek nekim svojim razvojem i životnim iskustvom i radnim iskustvom mora da promeni svoje mišljenje. Trudila sam se da u svim tim nekim izazovnim vremenima, kako svojim ličnim u životu, tako i profesionalnim, negde zadržim sebe i ono što se meni dopada - rekla je voditeljka za naš portal.

Lepa voditeljka je sada progovorila i o penzonisanju.

- U ovim godinama i sa ovim životnim iskustvom nema tu sad nešto šta posebno da se ja prilagođavam i menjam. Ja sam na nekom izmaku karijere, bližim se penziji, bližim se nekom povlačenju sa javne scene. Nema potrebe kalkulisati nešto sa nekim trendovima i sa nekim izazovima u društvu koja se meni ne dopadaju.

Dragana Katić najavila da će uskoro u penziju
Dragana Katić najavila da će uskoro u penzijufoto: Printscreen/Instagram/dragana_katic

Za sam kraj upitali smo Draganu šta bi savetovala mlađoj sebi.

- Pošto imam veliku distancu od početka svoje karijere, dakle 37, 38 godina, ne bih sada ništa mlađoj sebi savetovala, već bi možda to i mlađoj sebi rekla: "Bravo, ostala si dosledna i ostala si uporna i otvorena da primaš nova znanja i saznanja". Čini mi se da je to negde bilo obeležje cele moje karijere i da je dan danas sam apsolutno otvorena da primim nova saznanja. Sve greške koje sam uradila iz njih sam naučila. U tom trenutku naravno kad si mlad nisi toliko toga svestan, ali svaka greška je jedan šamar u životu da možeš da se malo osvestiš, otrezniš, da vidiš šta si uradio... Znači svaka greška je prosto nauk za nešto bolje i za nešto drugačije - završila je voditeljka razgovor za Espreso.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso / Ivana Radivojević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.