SMETALO JOJ JE ŠTO JE MNOGI PAMTE PO GOLIŠAVOJ SCENI: Žalila je što nije bila MAJKA, nosila je TUGU sa sobom
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/ Centar film

NJENA PRIČA

SMETALO JOJ JE ŠTO JE MNOGI PAMTE PO GOLIŠAVOJ SCENI: Žalila je što nije bila MAJKA, nosila je TUGU sa sobom

Uloga u "Maratoncima" joj je donela popularnost, ali ju je koštala mnogo živaca

Objavljeno:

Velika glumačka legenda Melita Bihali pre više od tri i po decenije odigrala je ulogu služavke Olje u kultnom ostvarenju "Maratonci trče počasni krug" i čini se da je upravo ta scena bila ona po kojoj su je mnogi ljudi upamtili.

U svojim poznim godinama se nije često pojvaljivala u javnosti, ali je znala da kaže da joj smeta to što se pamti to, a ne pamte se mnoge druge njene uloge, koje su bile mnogo bolje, lepše i u koje je uložila mnogo truda.

Melita je preminula u 89. godini prošle godine, a iza nje su ostale brojne uloge odigrane na filmu, ali i na daskama koje život znače.

Scena iz serije 'Srećni ljudi'
Scena iz serije "Srećni ljudi"foto: prentscreen/youtube/Angel Comrade

Od kultnog filma "Maratonci trče počasni krug" Melita je igrala u više od sedamdeset uloga na filmskom platnu, režirala brojne predstave za decu i ostvarila karijeru dugu 40 godina u pozorištu.

Iako veoma popularna Melita nije često govorila u javnosti o svom privatnom životu. Ipak, u jednom od retkih intervjua objasnila je da joj novo, moderno doba teško pada.

- Teško mi pada ovo novo vreme. Jedva sam prihvatila da kupim mobilni telefon. Više sam volela onu sekretaricu na fiksnim aparatima, pa da mi ostavljaju poruke, a onda ih ja preslušavam. Vremenom sam shvatila da je to isto, samo što je mobilni manji, pa možeš da ga staviš u džep i svuda nosiš - govorila je ona za Puls.

Uloga u 'Maratoncima' joj je donela popularnost
Uloga u "Maratoncima" joj je donela popularnostfoto: Printscreen Youtube/Centar film

- Gledam televiziju tu i tamo, ali nisam oštar kritičar kada komentarišem za sebe. Volim kada na televiziji pokazuju čistu priču, da ima početak, sredinu, eskalaciju i kraj. Ne volim te neke šou programe što su sada popularni – priznala je Bihalijeva.

Samoća i tuga su je tištili u poznim godinama budući da nije imala decu, pa samim tim ni unučinje. Ipak, komšije su joj bili najbolji prijatelji s kojima je provodila dosta vremena.

- Teško mi je što nemam dece, mislim da je to generalno svakome patnja ko je ostao sam. Pogotovo kada dođete u određene godine kada vam je potrebno da sa nekim komunicirate, popričate... da se izjadate. Ali ja imam moja dva anđela koja obožavam i sa njima se družim, a to su moje komšije Dušan i Andrija. Oni su uvek tu uz mene kada god mi je nešto potrebno, i beskrajno sam im zahvalna na tome - ispričala je glumica jednom prolikom.

U svojim poznim godinama se nije često pojvaljivala u javnosti
U svojim poznim godinama se nije često pojvaljivala u javnostifoto: prentscreen/youtube/ toooldforthis

Melita je bila diplomirana dramska umetnica i profesorka svetske književnosti. Često je znala da kaže da su njene godine prošle i da ih zato više ne broji.

- Život jedne glumice u penziji izgleda fantastično i glamurozno (smeh). Veselo i sve najlepše mislim o ovom periodu. Nemojte da me pitate koliko imam godina, odmah ćete da mi govorite duplo Vi. Mnogo ih imam. Znate kako kaže jedna moja prijateljica: “Nemam nijednu godinu, sve su moje prošle”. Trudim se da zbog profesije kojom sam se bavila jako mnogo čitam, svaki dan mi je bitno da to radim. Idem na pijacu, sređujem po kući, sve radim kao što sam to pre činila - izjavila je Melita i dodala da je za dug vek i vedar duh jako bitan smeh:

- Uglavnom dane provodim zanimljivo, družim se i smejem. Sa druge strane, dozvoljavam sebi da se povučem u sebe, jer sam tu najodvratnija, a kada izađem iz sebe onda sam dobra. Ponekad me uhvati tuga jer svesna sam godina i posla koji sam radila, ali i svega onoga što sam u životu nisam uradila. Međutim, iz ove se kože ne može - pomirljivim tonom poručuje glumica i opisuje život sa ljubomornim suprugom Pavlom, od koga je bila primorana da se razvede.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Puls/Glossy/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.