VAŽI ZA JEDNU OD NAJLEPŠIH VODITELJKI U SRBIJI, A NJEN ŽIVOT MALO KO ZNA: Batalila ODBOJKU pa postala TV LICE
Foto: Privatna arhiva

biografija

VAŽI ZA JEDNU OD NAJLEPŠIH VODITELJKI U SRBIJI, A NJEN ŽIVOT MALO KO ZNA: Batalila ODBOJKU pa postala TV LICE

Voditeljka je za naš portal otkrila zanimljive informacije iz privatnog života

Objavljeno: 14:47h
Milica Stanimirović

Od priloga o aktuelnim temama, preko vremenske prognoze u jutarnjem programu, ona je za kratko vreme postala jedno od prepoznatljivih lica, a sada ima i svoju emisiju "Stars" koja je jako gledana. Voditeljka Kurir televizije, Jelena Kovačević važi za jednu od najlepših voditeljki, ali o njenom privatnom životu se malo zna.

Espreso je rešio da istraži njen život malo više!

Jelena je za Espreso portal progovorila o svom detinjstvu, porodici, poslu, odbojkaškoj karijeri, ali i otkrila sa kim najviše voli da putuje.

1.Kako je počela saradnja sa Kurir televizijom?

- Slučajno sam počela da radim u medijima, krajnje neočekivano. Kada sam upoznala sadašnju kolegenicu Jelenu Pejović, prvo što mi je rekla da uradim jeste da se prijavim na audiciju za novinare Kurir televizije. Kao surovi profesionalac u ovom poslu, Jeleni je pažnju privukao moj izgled, čist govor i primereno ponašanje. Nakon tri godine od poziva koji se ne odbija, ukrašavam redakciju zabave Kurir televizije. Celokupna produkcija na audiciji za novinare, sećam se, osetila je moju energiju koju, u krajnjoj liniji mora posedovati svako ko želi da se bavi ovim poslom. Moj put do danas bio je sledeći - volontiraš, slušaš i upijaš od iskusnijih kolega, beležiš informacije i čekaš svojih 2 minuta slave. I da, ono najbitnije, uvek samo delima, ne rečima! Zato danas ponosno stojim iza projekta koji uređujem i prezentujem uvaženim gledaocima Kurira.

2. Radiš sa velikim imenima. Ko te je najviše učio ovom zanatu?

Rad na televiziji je veoma zahtevan, a posao voditelja je složen. Svakodnevno učim, a najviše volim da osluškujem komentare od ljudi koje poštujem i cenim kako ispred tako i iza kamere. Dosta velikih imena koje lično poznajem iz medija, takođe su mi i inspiracija. Ne bih nikoga posebno izdvajala jer svaka redakcija, recimo Kurir televizije, bogata je imenima sa vrha piramide. Kroz format "Jedna pesma, jedna želja" na moje ogromno zadovoljstvo, sarađivala sam sa urednicom Ernom Perić koja je jedna od najpoznatijih glavnih urednika iz branše. Od nje zaista pečete zanat. Iako sam kroz snimanje bila stoprocentno prisutna i u svakom trenutku spremna za reakciju – dešavalo se da Ernin pogled govori suprotno. Znala sam koliko je sati i da velika scena ne sme da trpi!

3.Ima li prijateljstva među voditeljima? Ima li sujete?

- Dok sam pomerala svoje granice kao voditelj različitih formata, jedan od posebnih za mene, mogu nazvati pravih kolega jeste voditelj Višeslav Ranković Petković. U mom novom poglavlju u karijeri, rad sa pomenutim kolegom, celu sezonu ucinio je da sve sto sam radila, radila sam s lakoćom. Hvala mu na tome!! U poslu sam nepune tri godine. Smatram da je to veoma kratak radni vek da bih imala izgradjeno mišljenje po pitanju prjateljstva. Moj lični stav je da se zna ko su vam prijatelji u životu i da ih sigurno nećete tražiti na poslu. Znam da je u prirodi svakog coveka prisutna mala doza sujete, ljubomore i zavisti, ali i za te muke leka ima. Kada radite vredno, posvećeno i znate koje je vaše mesto i uloga, sujete nema!

4. Kakva je bila mala Jelena i čime je želela da se bavi?

- Nezahvalno mi je govoriti o sebi. Mala Jelena bila je daleko mudrija od ove Jelene danas. Neretko mi nedostaje. Donosila je pametnije odluke. Treba usporiti i više uživati.

5. Kako si odrastala i čime si se radovala u detinjstvu?

Odrastala sam u petočlanoj porodici u kojoj nije manjkalo ni kritika ni ljubavi. Mama je oduvek bila oslonac i stub, plenila je ljubavlju dok nas je otac učio stavu da uvek može bolje. Radovala sam se vikendu i okupljanju kod bake i deke u porodičnoj kuci. Pamtim bogatu trpezu uz koju smo vodili najdublje porodične razgovore. U spremanju iste nikada nisam učestvovala. Dan danas, radije bih kosila travu nego spremala hranu... Kada se osvrnem iza sebe, trebala bih češće da se osvestim da sam rasla okružena ljubavlju i da živim zahvalna na svemu.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

6. Zbog svoje neverovatne lepote si miljenica gledaoca. Kako svoju lepotu održavaš?

- Pre svega, hvala na komplimentu. Uhvatili ste me u vrlo specifičnom trenutku jer se ja trenutno uopšte ne bavim sobom. Sve sto imam od Boga mi je dato, ovakva sam kakvu me je majka rodila i ja tu, iskrena da budem, ništa ne bih dirala. (smeh) Teretana mi prija, ali sam lenja da se u istu vratim, što se da primetiti po mom fizičom izgledu. Jedem šta hoću, to mi je mozda najveća mana, ali sam zdrava, to jedino bitno. Na kraju dana, sve je to samo neka spoljna lepota. Ako govorimo o onoj malo više bitnijoj, unutar nas - negujem se i održavam sa onim stvarima koje me cine srećnom i nasmejanom. Tada smo svi najlepši - samo osmeh!

7. Trenirala si dugo odbojku, zašto si odustala od te kerijere?

- Kao i svako dete, rekreativno sam se bavila mnogim sprtovima ali, u to doba, rekoše stručnjaci da sam talentovana za odbojku, shodno tome bavila sam se takmičarski. Nizala sam odlične rezultate. Sirov talenat – kako naš narod kaze. Odbojkašku karijeru započela sam zbog oca. Volela sam da ga ugledam srećnog na utakmicama, pratio me je u stopu. Bio je moja najveća podrška. Odustala sam od karijere onog momenta kada sam shvatila da više ne uživam u tome što radim. Nisam želela da treniram kao po kazni. Na vreme sam shvatila da se odbojka kao svaki sport, pre svega igra srcem – talenat je ipak na drugom mestu.

8. Imaš li hobije?

Volim da putujem i koristim svaku priliku sa svojim partnerom da odaberemo neku novu destinaciju. Gust raspored na televiziji, često ne dozvoljava pakovanje kofera ali, kada ugrabim priliku, ne ispuštam. Unapred se radujem svakom putovanju i neretko sanjam kako ću jednog dana biti u mogućnosti da iznova putujem i obilazim sve prirodne lepote ovog sveta.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

08:36

STARS EP 273

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.