BRANKOV MOST, NATO BOMBARDOVANJE I MAJA PEVA: Ošišana do GLAVE pred NARODOM, snimak će vam NATERATI SUZE
Foto: Printscreen/Instagram/majanikolic_singer

ko se seća?

BRANKOV MOST, NATO BOMBARDOVANJE I MAJA PEVA: Ošišana do GLAVE pred NARODOM, snimak će vam NATERATI SUZE

Pojavio se stari snimak koji će vam sigurno izazvati emocije

Objavljeno: 21:42h

Danas se navršava 25 godina od početka NATO bombardovanja Savezne Republike (SR) Jugoslavije.

Ovaj period biće upamćen po velikom strahu naroda, izgubljenim životima i razaranjima, ali i po tome što je narod bio ujedinjen i nije dao da se slomi naš duh. Mnogi poznati su tada pevali na trgovima i mostovima i bili uz narod.

Maja Nikolić jedna je od estradnih ličnosti koje su prkosile NATO bombardovanju mračne 1999. godine za našu zemlju.

Maja Nikolić jedna je od estradnih ličnosti koje su prkosile NATO bombardovanju
Maja Nikolić jedna je od estradnih ličnosti koje su prkosile NATO bombardovanjufoto: Printscreen/Instagram/majanikolic_singer

Bombardovanje je trajalo 78 dana, a Nikolićeva je skoro svakog dana pevala na mostovima, a sada se obratila emotivnom porukom i podelila snimak iz prošlosti.

"Da se nikad ne ponovi! Himna TAMO DALEKO koja je obeležila stradalno vreme tokom 78 dana NATO bombardovanja Srbije. Ponosna sam da sam svako veče pevala sa vama, dragi moji, na Brankovom mostu pod krvavim nebom, zajedno sa patrijarhom Pavlom, Slobodanom Miloševićem, Šešeljem, Dačićem, dok je goreo Beograd i cela Srbija. I tako svako veče 78 dana. Srbija je zemlja junaka i malog naroda velikog srca zalivena i osveštana krvlju Svetitelja i nevinih žrtava..Da se NIKAD ne zaboravi! Slava svim nevinim žrtvama NATO bombardovanja Srbije", napisala je pevačica i podelila snimak:

Maja je u to vreme bila jedna od najpopularnijih mladih pevačica, a imala je i drugačiji imidž nego sad. Ošišana do glave i vitke figure privlačila je pažnju publike, a njene pesme iz tog perioda su i dan danas ogromni hitovi.

Ona je objavila i još jedan snimak gde peva ispred velikog broja ljudi sa transparentima.

Inače, Maja je otkrila i da joj je ovo teško vreme odnelo drage ljude.

- Teško mi je, jer je poginula šminkerka RTS-a Jelica Munitlak i mnogo bliskih prijatelja je poginulo na pravdi Boga, bez ikakvog razloga, jer je za nas to bio nikakav razlog. Mi smo toliko bili hrabri da smo izdržali agresiju NATO pakta. To su strašne stvari i ne bih volela da se nikad ponove. Nikome nije bilo lako ko je živeo u skloništima. Ja sam čak tada snimila u studiju pesmu "Tamo daleko". Dok su padale bombe ja sam snimala pesmu "Tamo daleko" u studiju sa Vladimirom Graićem i ponosna sam na tu pesmu koja je tada bila himna - rekla je za "K1info" portal.

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tekst pesme koju je Maja Nikolić pevala na Brankovom mostu.

Tamo, tamo daleko negde gore visoko, tamo moje misli lete tamo gde sam bila dete.

* Tamo, tamo daleko tamo moje misli lete, tamo gde sam bila dete tamo, tamo daleko. Ref. Ne dirajte moju zemlju ne radite to, ako pukne ova zemlja puci ce ih sto.

* Ostavite sve sto ima ne dirajte to, krenucemo svi tamo, tamo daleko.

Pevala je Tamo daleko
Pevala je Tamo dalekofoto: Printscreen/Instagram/majanikolic_singer

Tamo, tamo daleko gde me sunce budilo, tamo gde rakete lete tamo gde su ljudi, mete.

* Tamo, tamo daleko tamo gde rakete lete, tamo gde su ljudi, mete tamo, tamo daleko.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

00:57

POBEDIĆU NA BEOVIZIJI KADA NEKO IZ ŽIRIJA UMRE! Pevačica šokirala: Pa da kažu Maja je govorila istinu, STVARNO DOBRO PEVA

(Espreso / M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.