PRVI HARMONIKAŠ SRBIJE PROGOVORIO O PZE I IZJAVOM ŠOKIRAO NACIJU: "Da sviram sa LISTOM između nogu?"
Aca Sofronijević, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

objasnio

PRVI HARMONIKAŠ SRBIJE PROGOVORIO O PZE I IZJAVOM ŠOKIRAO NACIJU: "Da sviram sa LISTOM između nogu?"

"Ne možemo mi sad da napravimo neko ludilo mozga sa harmonikicom", kaže on

Objavljeno:

Harmonikaš Aca Sofronijević učestvovao je pre dve godine na "Pesmi za Evroviziju 2022", ali tada sa svojim orkestrom nije imao najzapaženiji rezultat.

To je bila potpuno neočekivana godina, a pobedu je odnela Ana Đurić Konstrakta sa pesmom "In corpore sano".

- Zanimljiva je pesma bila i nekako čudna. Naravno, ideš da pobediš svaki put. Ipak za to treba imati realne mogućnosti. Važno je koliko neki kandidat ili neko ime i prezime ima svoju fan bazu - rekao je harmonikaš na početku.

1 / 5 Foto: © ATA Images

- Mi je svakako imamo, ali nismo mogli da se poredimo sa nekim od tadašnjih izvođača koji su u totalnom digitalnom hajpu, kakva je recimo bila Sara Jo. Konstrakta je napravila haos na sceni i svaka joj čast. Mi smo bili neki muzički mejnstrim jer neko mora da drži i tu bazu - dodao je muzičar.

S obzirom na to da evrovizijska scena često zahteva i svojevrsne akrobacije na bini, a ne samo muziku, Aca je imao šaljiv komentar.

- Ne možemo mi sad da napravimo neko ludilo mozga sa harmonikicom, gde ću ja da sviram sa listom između nogu, go i još da napumpam malo mišiće. To bi možda bilo ludilo, ali moje srce je tamo gde je neki muzički mejnstrim. Moj tim i ja volimo muzičku umetnost, a ne neku ekstravaganciju - izjavio je Sofronijević u emisiji "Puls Srbije".

Aca Sofronijević brutalno iskren o Evroviziji
Aca Sofronijević brutalno iskren o Evrovizijifoto: A.H./ATAImages

Podsetimo, ove godine je takmičenje Pesma za Evroviziju izazvalo veliku buru, a trijumfovala je Teodora Pavlovska, odnosno Teya Dora.

Bonus video:

06:01

IZBOR HRVATSKE PESME ZA EVROVIZIJU JE TOTALNI PROMAŠAJ! Dado Topić za Kurir BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je rekao o Teya Dori

(Espreso/Telegraf/N.L/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.