SRBIJA ĆE OVE REČI DOBRO ZAPAMTITI! RADOŠ BAJIĆ OTKRIO VELIKU ISTINU ZA KOJOM SMO ŽUDELI: Nije bio PRVA OPCIJA
Radoš Bajić, Foto: Zorana Mandic/ATAImages

zanimljivo

SRBIJA ĆE OVE REČI DOBRO ZAPAMTITI! RADOŠ BAJIĆ OTKRIO VELIKU ISTINU ZA KOJOM SMO ŽUDELI: Nije bio PRVA OPCIJA

Radoš Bajić govorio je kako se Dragan Nikolić ponašao na snimanju serije "Selo gori, a baba se češlja".

Objavljeno:

Dragan Nikolić, jedan od najvećih i najvoljenijih dramskih umetnika bivše Jugoslavije, preminuo je 11. marta pre tačno osam godina, u 72. godini, nakon duge borbe sa opakom bolešću.

Velikan srpskog glumišta filmsku karijeru otpočeo je davne 1964. manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari". Od tada pa sve do smrti Gaga Nikolić udahnuo je život kultnim herojima, među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija i gradski vitez Urke.

U bogatoj karijeri bio je deo ekipe najgledanije srpske serije u istoriji "Selo gori, a baba se češlja", a njenog tvorca Radoša Bajića za sudiju Žotu vežu samo najlepše uspomene.

Ovo sigurno niste znali
Ovo sigurno niste znalifoto: Milan Maricic/ATAImages

"Koliko je veliki glumac bio Dragan Nikolić, suvišno je govoriti. A koliko je bio veliki čovek i profesionalac, svedoči jedan događaj sa snimanja 'Sela gori'. Za jednu scenu koju smo snimali u selu Bogdanje, zbog koje je doputovao, a koju nismo uspeli da snimimo, proveo je ceo dan na setu, spreman i našminkan. Pojavio se samo u nekom totalu u jednom kadru... Kad se te večeri presvlačio u garderobi, tražio je da dođe vođa snimanja, kome je diskretno rekao: 'Nismo snimili scenu, molim da stavite u dnevni izveštaj da produkcija ne treba da mi plati današnji dan.' To je bio jedinstveni i neponovljivi Dragan Nikolić, prema čijem liku i delu gajim ogromno poštovanje", kaže Bajić.

1 / 4 Foto: prentscreen/youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Popularnu seriju Dragan Nikolić je stigao kao zamena za Bogdana Diklića.

"Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote, koju Dik nije hteo, a kada je 'Selo gori' krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu, što sam sa zadovoljstvom i učinio", ispričao je Bajić svojevremeno gostujući u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Bonus video:

01:27

JAVLJAJU MI SE LJUDI IZ SARAJEVA KOJE JE SRAMOTA! Radoš Bajić za Kurir TV: Filmski festival je od sada JEDNA OGROMNA PUTAČA

(Espreso/Mondo/K.B/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.