OD STARIJEG KOLEGE DOŽIVELA NEPRIJATNOST, A BRAK JOJ BIO PUN SKANDALA: U Jugi je OČARAVALA LEPOTOM, a evo je sad
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/Centar film

biografija

OD STARIJEG KOLEGE DOŽIVELA NEPRIJATNOST, A BRAK JOJ BIO PUN SKANDALA: U Jugi je OČARAVALA LEPOTOM, a evo je sad

Glumica čiji su talenat i lepota obeležili mnogi imala je tokom karijere i života teških trenutaka

Objavljeno:

U filmu "Varljivo leto ’68" Perica, kog je igrao Slavko Štimac, uzdisao je za mnogim lepoticama, a poslednja je bila Ruženjka Hrabalova, lepa Čehinja.

Ovaj lik tumačila je jugoslovenska i hrvatska glumica Sanja Vejnović, koja je pomenuti film snimala početkom svojih dvadesetih godina.

U tom trenutku je iza sebe imala nekoliko uloga, od kojih je najzapaženija bila Anđa u "Banović Strahinji" Vatroslava Mimice, gde je Sanja igrala pored slavnog Franka Nera i Dragana Nikolića.

Film 'Banović Strahinja'
Film "Banović Strahinja"foto: prentscreen/youtube/ Ljigav Paškanat

Sanja Vejnović – od maštanja o pravničkoj karijeri do filma

Rođena je 1961. u Zagrebu, gde je odrastala i završila srednju školu, a otac joj je bio sudija, pa je ona s njim u više navrata išla na suđenja i zatvor. Prirodno joj se javila ideja da upiše prava, ali je njen izbor ipak bio Filozofski fakultet. Ipak, na kraju se ispostavilo da je gluma životni put Sanje Vejnović.

Prvi put je pred kamere stala u filmu "Dugo putovanje u bijelo", a potom je igrala u ostvarenjima "Živi bili, pa vidjeli", "Kraljevski voz", "Banović Strahinja", "O pokojniku sve najlepše", "Varljivo leto '68", "100 minuta slave", "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih"...

Pokušaj nasrtaja od strane kolege

Jednom prilikom pričala je o traumatičnim iskustvima koje žene u njenom poslu imaju. Kako je objasnila, jedan 25 godina stariji kolega pokušao je na silu da uđe u njenu sobu.

– Radilo se o jednom kolegi koji je bio puno stariji, ja sam imala samo 20 godina, on je imao 25 godina više. Oženjen i vrlo poznat i prihvaćen od društva. Svi su ga voleli. Pokojan je, pa mu neću reći ime. On je na silu hteo da uđe u sobu kada smo spavali u hotelu na snimanju. Izgurala sam ga, nije se ništa dogodilo. Rekla sam da ću vikati i izgurala sam ga iz sobe. Zanimljivo je ono što se dogodilo drugo jutro, ja sam prešla preko toga i nisam nikome to rekla. Bila sam srećna što ja izvojevala svoju malu pobedu i što sam ga oterala – ispričala je glumica.

On se na mene ljutio nije hteo da razgovara sa mnom. Nije hteo da prođe tekst pre scene i to je rezultiralo svojevrsnom pretnjom. Sledeći film koji je trebalo da radim, a već sam se dogovorila s rediteljem, kad je čuo da treba da glumim glavnu ulogu, rekao je da se to neće dogoditi. I to se stvarno nije dogodilo. Jedina moja mala satisfakcija bila je da nisam to krila od filmske okoline. Kad bi se njegovo ime spomenulo, ispričala bih svoje iskustvo s njim. Dodala je da treba da prestanemo da ćutimo o ovoj temi i da se pravimo da to ne vidimo.

Bivši muž Sanje Vejnović

Dok je snimala film "O pokojniku sve najlepše" (1984) Predraga Antonijevića na Zlatiboru, upoznala je snimatelja Gorana Mećavu, kome je samo tri meseca kasnije rekla "da". On je izgradio veliku karijeru i kao producent, a imao je priliku da radi u Holivudu, pa je učestvovao na snimanju filmova "Bornov identitet", Poslednja legija", "Dajana"...

Par je dobio sina Andreja i ćerku Martu, a početkom dvehiljaditih hrvatskimediji su pisali o navodnim krizama u braku para. Pisalo se 2005. da je Sanja oprostila suprugu prevaru, a potom i da je ona imala aferu.

– Ništa nije za osudu, ništa nije tako strašno. Sve je to ljudski i svašta se dogodi. Nije sve onako kako izgleda – rekla je tada glumica za hrvatske medije, kako je preneo hrvatski Story.

Goran i Sanja su se potom razveli 2015. godine, u istoj godini u kojoj je izašao njihov zajednički producentski poduhvat – film "Svinjari", a par navodno ima dobar odnos nakon rastanka.

Rano ostala bez porodice

Sanja Vejnović imala je samo 10 godina kada je ostala bez oca, a 2005. preminula je i njena majka. Pre dve godine, ona je na Instagramu podelila da je izgubila i sestru Vlastu, potrevnom objavom i poslednjom porukom.

– Vlasta Vejnović 28.6.1955 – 3.11.2022. Juče je zauvek zaklopila oči moja Vlasta, moja mila sestrica. Počivaj u miru, tamo gde više nema boli ni tuge, zaslužila si večni spokoj – poručila je tada Sanja.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/T.S.R/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.