NAJNOVIJA VEST: HITNO SE OGLASIO DIREKTOR SPORTSKOG CENTRA U ZADRU POVODOM PRIJOVIĆKINOG KONCERTA, ovo će da BRUJI
Direktor sportskog centra o Prijovićkinom koncertu, Foto: M.M./ATAImages

NOVO

NAJNOVIJA VEST: HITNO SE OGLASIO DIREKTOR SPORTSKOG CENTRA U ZADRU POVODOM PRIJOVIĆKINOG KONCERTA, ovo će da BRUJI

Gradonačelnik Dukić demantovao je kako je zabranio spomenuti koncert, a sada se oglasio i direktor sportskog centra

Objavljeno: 13:01h

Još se ne zna hoće li i kada srpska muzička zvezda rodom iz Belog Manastira, Aleksandra Prijović, održati koncert u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

U ponedeljak je Index objavio kako gradonačelnik Zadra Branko Dukić nije dopustio održavanje njenog koncerta u Sportskom centru Višnjik, pa koncert nije zakazan ni najavljen.

Gradonačelnik Dukić demantovao je kako je zabranio spomenuti koncert, a potom je direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović potvrdio kako se o koncertu Prijovićke, ali i nekih drugih zvezda intenzivno pregovara.

Denis Karlović potvrdio kako se o koncertu Prijovićke pregovara
Denis Karlović potvrdio kako se o koncertu Prijovićke pregovarafoto: M.M./ATAImages

- Gradonačelnik Dukić je dao jasnu i nedvosmislenu izjavu kako je on protiv svake zabrane koncerata te da je na upravi Višnjika da radi i povećava prihode raznoraznim događajima. Sportskom centru Višnjik su ti prihodi neophodni i mi se tako ponašamo po tržišnim principima vezanim za organizaciju koncerata, sajmova i sportskih događanja - rekao je on, prenosi "zadarski novi list".

- Aleksandra Prijović je jedan od onih izvođača koji nam se nude u paketu za dvogodišnji ugovor. Naša politika je bila da se nikad ništa ne objavljuje dok se ne potpiše ugovor, a koji u ovom trenutku još nije potpisan. Ako i kad bude potpisan, obavestićemo javnost - kaže Karlović, pojašnjavajući kako je u pitanju paket od osam koncerata, četiri u ovoj i četiri u sledećoj godini.

- Radi se o izvođačima koji mogu napuniti dvoranu. Među njima su neka od najpopularnijih imena hrvatske estrade. Dogovaraju se financijski uslovi s organizatorima ovih koncerata, grupacijom četiri, pet radijskih kuća. Nadam se da će pregovori uroditi plodom i da ćemo postići dobre finansijske uslove.

Aleksandra Prijović je jedan od onih izvođača koji napune arenu
Aleksandra Prijović je jedan od onih izvođača koji napune arenufoto: M.M./ATAImages

- Ova grupacija radija s kojom pregovaramo najbolja je u organizaciji i promociji koncerata u Hrvatskoj. Dokazani su na tržištu. To nam je velika šansa da napravimo iskorak u tom smeru i ponovno povećamo prihode i u tom smislu se i pregovara - ističe direktor ŠC-a Višnjik dodajući kako koncert Prijovićeve nije, kako su preneli mediji, trebalo da bude u maju ove godine, budući da još ne znaju još kada bi nastupila u Zadru, a što će se znati kad se usuglase detalji ugovora.

- Jučer sam dogovorio sa slovenskom grupacijom veliki rok koncert, a ugovor bi trebalo potpisati do kraja nedeljea. To je izvesno - zaključuje Karlović.

ŠC Višnjik je, pak, na svojoj mrežnoj stranici napisao kako će se od marta do maja tekuće godine održati tri estradna spektakla, te su time najavili koncerte Severine, Jelene Rozge i Lord of the Dance.

Gradonačelnik Dukić demantovao je kako je zabranio spomenuti koncert
Gradonačelnik Dukić demantovao je kako je zabranio spomenuti koncertfoto: M.M./ATAImages

Gradonačelnik Dukić se u ponedeljak uveče oglasio oko moguće zabrane koncerta pevačice Aleksandre Prijović na Višnjiku, nakon što se o tome podigla medijska lavina na nacionalnom nivou.

Pre toga nije odgovarao na novinarske upite za komentar saznanja kako je odbio organizatore koncerta i to opravdao tvrdnjom da "nema slobodnih termina" u Krešinom domu.

- Živimo u slobodnom društvu gde svatko sluša muziku kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni lično ne sviđaju. Lično, nisam ljubitelj te muzike niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome - rekao je Dukić.

Bonus video:

00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/Telegraf/J.S./Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.