NAKON CECINIH TVRDNJI DA GA JE DOBILA NA SUDU OGLASIO SE MILIJEV ADVOKAT: Evo šta je rekao, ovo su SVI DETALJI
Aleksandar Milić Mili, Foto: Damir Dervišagić

SVI DETALJI

NAKON CECINIH TVRDNJI DA GA JE DOBILA NA SUDU OGLASIO SE MILIJEV ADVOKAT: Evo šta je rekao, ovo su SVI DETALJI

Advokat Jakšić kaže da je ta izjava Cece Ražnatović neistinita jer spor, kako on tvrdi, i dalje traje.

Objavljeno:

Nakon što je Svetlana Ceca Ražnatović u emisiji "Premijera - Vikend specijal" otkrila da je dobila na sudu nekadašnjeg saradnika Aleksandra Milića Milija, oglasio se kompozitorov advokat Milan Jakšić.

Podsetimo, Ceca i Mili su u sporu zbog fonograma, Ceca tvrdi da se on upisao kao vlasnik 100 posto, a da je sud doneo presudu da se vlasništvo deli 50-50 što i treba da bude.

Advokat Jakšić kaže da je ta izjava Cece Ražnatović neistinita jer spor, kako on tvrdi, i dalje traje.

Ceca i Mili su u sporu zbog fonograma, Ceca tvrdi da se on upisao kao vlasnik 100 posto, a da je sud doneo presudu da se vlasništvo deli 50-50 što i treba da bude
Ceca i Mili su u sporu zbog fonograma, Ceca tvrdi da se on upisao kao vlasnik 100 posto, a da je sud doneo presudu da se vlasništvo deli 50-50 što i treba da budefoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music doo i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music doo sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjeničnim stanjem kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu.

- Pre svega želim da obavestim javnost da sudski spor oko vlasništva na snimcima nije završen pa isti niko nije dobio ni izgubio, kako je to netačno plasirano u pojedinim medijima. Da vlasnik youtube kanala Svetlana Ceca Raznatović nije nikada ništa platio za pravljenje tih snimaka utvrdio je i sudski veštak u predmetnoj parnici - navodi advokat Jakšić u svom dopisu i nastavlja:

Oglasio se Milijev advokat povodom Cecnih tvrdnji
Oglasio se Milijev advokat povodom Cecnih tvrdnjifoto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

- Moj klijent je sam platio i organizovao proizvodnju tih snimaka i bio njihov većinski autor. Te pesme postigle su veliki uspeh, a onda je 2015. godine društvo Ceca music doo odlučilo da te pesme eksploatiše na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatović, bez ikakve dozvole autora, vlasnika snimaka i izdavača, a kompletan prihod, od Youtube-a i digitalnih platformi, zadrži za sebe, što je u suprotnosti sa zakonom i poslovnom praksom u diskografiji. U pitanju je šestocifrena ili sedmocifrena brojka u evrima. Na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatović nalazi se i eksploatiše oko 1.300 klipova od kojih je oko 1.000 nelegalnih jer vlasnik kanala, društvo Ceca music doo, nije imalo dozvolu vlasnika snimaka i autora za tu eksploataciju. Od tog broja za oko 800 klipova vlasnik kanala nije imao saglasnost mojih klijenata, Aleksandra Milića, koji je većinski autor (75% na 10 albuma) i društva Miligram Music doo, vlasnika snimaka. Na pokušaje mojih klijenata da se izvrši fer, na zakonu zasnovana, podela tih prihoda, Ceca music doo i Ceca lično ne odgovaraju i ne žele da se to podeli. Time su grubo povređena prava ne samo mojih klijenata već i 8 drugih autora koji su stvorili tu karijeru kao što su Doca Ivanković (4 albuma), Ljiljana Jorgovanović i mnogi drugi.S obzirom da je u pitanju neovlašćeno korišćenje autorskih dela i snimaka, postoji mogućnost da su tim radnjama ostvareni elementi bića krivičnih dela protiv intelektualne svojine, koja propisuje naš Krivični zakonik.

Evo šta kaže Milijev advokat
Evo šta kaže Milijev advokatfoto: Espreso

- Youtube kanal Svetlana Ceca Raznatović i digitalna distribucija koju na digitalnim platformama vrši društvo Ceca music doo, verovatno predstavljaju najveću nelegalnu distribuciju muzičkih sadržaja u istoriji naše diskografije, kojom je ostvarena ogromna protivpravna imovinska korist. Ovakvo postupanje nepojmljivo je u civilizovanom svetu. Moji klijenti, i drugi autori, godinama pokušavaju da se dogovore u najboljoj nameri kako se ne bi ukidao youtube kanal Svetlana Ceca Raznatović i digitalna distribucija koju na digitalnim platformama vrši društvo Ceca music doo ali bez odgovora i želje za civilizovanim rešenjem. Niko tu nije neraspoložen prema Ceci, svi samo traže svoja prava propisana našim zakonom.

- Po dogovoru koji se pominje u medijima da se prihod od izdavaštva deli u procentu 50% : 50%, moj klijent je društvu Ceca music doo u periodu 2004. – 2015. godine isplatio skoro milion evra, za šta postoji uredna poslovna dokumentacija, a Ceca music mom klijentu od prihoda ostvarenog od youtube kanala Svetlana Ceca Raznatović i digitalne distribucije mom klijentu, društvu Miligram music doo, nije platila ni dinara. U tom smislu, netačno je da je moj klijent uradio nešto suprotno dogovoru, već je dogovor između Cece i Milija grubo prekršen sa njene strane u više navrata, što je prouzrokovalo ovakvu situaciju i sudske sporove.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Kurir Prenela: I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.