BIO JE OPASAN MACAN, SVE ŽENE SU BILE ZALJUBLJENE U NJEGA: Glumac se u jeku slave ZAMONAŠIO, danas ovako IZGLEDA
Glumac, Foto: prentscreen/instagram/Драгана Милосављевић Јовановић

nekad i sad

BIO JE OPASAN MACAN, SVE ŽENE SU BILE ZALJUBLJENE U NJEGA: Glumac se u jeku slave ZAMONAŠIO, danas ovako IZGLEDA

Iako je bio veoma uspešan u poslu kojim se bavio odlučio je da život posveti veri

Objavljeno:

Glumac Rastko Lupulović izazvao je zaprepašćenje javnosti nakon što je pre mnogo godina otkrio da želi da živi drugačijim životom.

Mnogi su ga zapazili u seriji "Otvorena vrata", ali je on u jeku popularnosti odlučio da se okrene duhovnom životu i da taj koji je do tada vodio ostavi iza sebe.

Povukao se iz glume i javnog života i otišao u manastir Draganac, gde je dobio ime Ilarion i postao vladika.

Iako ga od tada više nismo viđali u javnosti, jednom prilikom je odlučio da otkrije kako se oseća od kada živi drugačijim načinom života, onim koji je posvećen Bogu.

- Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… Ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se…- pričao je Rastko u intervju koji je izašao svega nekoliko meseci pre nego što će se zamonašiti.

Lupulović se zamonašio 1996. godine, a 2013. postavljen je za igumana u manastiru Draganac, koji se nalazi nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju.

- Nikada nisam zažalio niti sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode. Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo - ispričao je za Lapulović u jednoj emisiji.

Lupulović se zamonašio 1996. godine, a 2013. postavljen je za igumana u manastiru Draganac
Lupulović se zamonašio 1996. godine, a 2013. postavljen je za igumana u manastiru Draganacfoto: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Lupulović je rođen u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.