"NE ODLAZI ONAJ ČIJU SLIKU ČUVAMO U SEĆANJU" Slaviša Čurović se EMOTIVNIM REČIMA oprostio od PREMINULE KOLEGINICE
Glumac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

poslednji pozdrav

"NE ODLAZI ONAJ ČIJU SLIKU ČUVAMO U SEĆANJU" Slaviša Čurović se EMOTIVNIM REČIMA oprostio od PREMINULE KOLEGINICE

Smrt Ivane Mrvaljević potresla je mnoge

Objavljeno:

Glumica Ivana Mrvaljević preminula je juče nakon borbe sa teškom bolešću. Mnoge kolege i prijatelji oprostili su se od Ivane, a među njima bio je i glumac Slaviša Čurović.

On je na svom Instagramu podelio glumičinu fotografiju uz sledeći tekst:

"Od svih nas 12 najnasmijanija, najveselija, velikog srca, cetinjskog stamenog držanja, odrešitosti i neko sa najviše radne navike koja je u našem, glumačkom, poslu rijetkost.

Kada smo, sada već daleke 1994-te, upisali Fakultet dramskih umjetnosti, kao prva klasa u istorji Crne Gore, bili smo djeca. Dvanaestoro djece iz bivše nam države, a jedno od njih tu, baš sa Cetinja. Naša Ivana. Taj dom u Cetinju je bio dom svih nas, njen dom, naš kutak topline. Teške godine oskudice, muka da se sastavi znanje sa talentom i upornost ka hodu ka zvijezdama nisu nas sprečavale da dosegnemo ono najvažnije - prijateljstvo za cijele živote. Ivana, tako jaka, hrabra, svoje bitke je bila sama, svoje uspjehe iskovala sama, svoju sreću zaslužila ogromnim radom i željom, a svoj grad zadužila sijasetom kreacija na daskama koje život znače.

Nas dvanaest smo se raštrkali po bivšoj Jugoslaviji, a samo je Ivana ostala uz svoj grad, uz svoje Cetinje. Odlazak je preran, njen put na ovom svijetu prekratak, ali njen osmjeh je trajanje divne osobe sa stavom koji se uvijek branio šarmom i onom 'željeznom logikom' kojoj nas je učio naš profesor Minja Dedić. Sada nas je jedanaest, mada nikada ne odlazi onaj čiju sliku čuvamo u sjećanjima, a riječima branimo od zaborava. Ivana, naša najnasmijanija glumica. Prijatelj sa velikim P, ona koja je pokušala da i ovu poslednju životnu bitku tiho i najhrabrije ikad nosi, pomažuću drugima.

Moja Katarina iz "Ukroćene goropadi". Pamtim i sad taj njen šamar na sceni. Ne boli me više. Ne boli ni tebe više ništa. Spokoj i vječna slava za tvoju divnu mladu i poštenu, veselu dušu. Kada gasne onaj koji je imao ljubav na viziru svoje umjetnosti, a osmjeh na koncu svega, gasne i dan koji je tvoj, ali ne gasne riječ o tebi, dok nas ima. Nas, sada, tvojih jedanaest."

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.