U NJENOJ KUĆI SVE JE KAKO MAJKA KAŽE: Omiljena voditeljka Pinka o PORODICI, PRAZNICIMA, a jedan detalj ODUŠEVLJAVA
Voditeljka, Foto: Espreso

Intervju

U NJENOJ KUĆI SVE JE KAKO MAJKA KAŽE: Omiljena voditeljka Pinka o PORODICI, PRAZNICIMA, a jedan detalj ODUŠEVLJAVA

Ivana je govorila o praznicima koji se poštuju u njenom domu, a prisetila se i detinjstva

Objavljeno: 16:29h
Bojana Savić

Voditeljka Ivana Šopić za Espreso je govorila o praznicima i kako ona sa najmilijima provodi ove dane.

Na samom početku razgovora istakla je da su joj verski praznici veoma značajni:

"Za mene je lično uvek proslava Božića i Badnjeg dana bitnije nego proslava Nove godine. Božić u krugu najmilijih i u duhu pravoslavlja je nešto što mene ispunjava i čemu se najviše radujem što se tiče praznika".

Šopićeva je nakon toga govorila kako izgleda trpeza u njenom domu u ovim danima.

"Trpeza u mom domu izgleda onako kako moja majka odluči, a to su uvek tradicionalna jela, sve po običaju kako ide. O tome, naravno, najviše brine moja majka. Iako sam ja samostalna žena, mogu slobodno da kaže više od deset godina, ona je uvek bila zadužena za to. Nikada se nisam nešto preterano trudila da budem dobra domaćica, ali smatra kada sutra budem imala svoju porodicu i svoju porodičnu trpezu da ću se i te kako potruditi da ispoštujem sve običaje i da naučim sve od majke. A to je da trpeza može da bude kakva god, ali je najbitniji taj mir u kuću i da se svi okupimo u tim danima u porodičnom domu", rekla je voditeljka za Espreso

Ivana je otkrila koji običaji se poštuju u njenoj kući za vreme božićnih praznika:

"Trudim se da ispoštujem običaje što više mogu, ali nekada nisam u prilici jer radim. To ne prihvatam kao izgovor, prosto brzo živimo pa se trudim da koliko mogu ispoštujem. Mislim da je bitnije šta čovek nosi u sebi, koliko poštuje ljude oko sebe, koliko poštuje tu veru u sebi i generalno koliko to što nosi u sebi neguje u odnosu na običaje, koje ne kažem da su manje vredni, ali mislim da se nama često omakne da ih ne ispoštujemo, ali mnogo je bitnije ko si, šta si i kako deluješ na okruženje u tim prazničnim danima."

Voditeljka se potom osvrnula na svoje detinjstvo, te nam je otkrila kako su praznici tada izgledali.

"Praznici u mom detinjstvu su izgledali baš onako kako treba da izgledaju praznici u jednom porodičnom domu. To je uvek bilo puno ljubavi, porodica je uvek bila na jednom mestu, a nadam se da ću sutra i svoju porodicu tako da okupljam i da ću da nastavim u tom duhu da negujem običaje, prosto su to neki dani kada treba da zračimo srećom, treba mir i spokoj koje nosimo u sebi da širimo na ostale i da se trudimo da svima bude lepo za te dane jer život je pun prepreka, pun negativnih stvari, neočekivanih situacija, pa bar u tim praznicima da napunimo baterije", kazala je voditeljka za Espreso".

Za sam kraj razgovora Ivana nam je otkrila šta joj ovih dana nedostaje, a ona se najlepšim rečima obratila čitaocima našeg portala:

"Nedostaje mi vreme kada sam bila dete, kada sam jedva čekala da se probudim, da vidim šta je meni to Deda Mraz ostavio ispod jelke, jedva sam čekala da vidim ko će da izvuče paru iz te pogače. Ali moji dani tokom praznika, ukoliko nisu radni, isto tako deluju, samo što sada ima 20, 30 godina više, ali definitivno taj duh u meni postoji i vrlo se radujem praznicima i želim svima srećne praznike, svim čitaocima portala Espreso i da ga provedu u blagostanju, u ljubavi sa svojim najbližima."

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.