KAD MU POŠTAR DONESE PENZIJU, POČNE DA PLAČE! BORIS BIZETIĆ PROGOVORIO O SVOJIM MUKAMA: Džabe je TOLIKO radio
Boris Bizetić, Foto: Printscreen/ YouTube/ Grand Magazin Tv Grand

nije se isplatilo!

KAD MU POŠTAR DONESE PENZIJU, POČNE DA PLAČE! BORIS BIZETIĆ PROGOVORIO O SVOJIM MUKAMA: Džabe je TOLIKO radio

Boris Bizetić iskreno o svojim primanjima

Objavljeno:

Boris Bizetić, glumac, tekstopisac i kompozitor iza sebe ima karijeru kakvoj se ljudi dive. Međutim, ponovo se u javnosti pojavila priča da mu se razni projekti i uspesi nisu doneli finansijski bezbrižnu starost.

Tokom karijere, pisao je tekstove, ali ih i „poklanjao šakom i kapom“ drugim pevačima, a pre nešto više od dve godine u 71. godini života, gostovao je u jednoj emisiji i tada nije mogao da se pohvali finansijskom situacijom.

Kada mi poštar donese penziju dugo ridam, plačem, cvilim i tako. Zabavno je – rekao je on, pa dodao da, kada mu stigne malo veća svota, „poljubi poštara u obraz“.

Boris Bizetić progovorio o mizarnoj penziji koju mu poštar donosi
Boris Bizetić progovorio o mizarnoj penziji koju mu poštar donosifoto: RTV Pink printscreen

Finansije mu, priznaje, nikada nisu bile prioritet. Nije mu žao što je davao pesme svima onima kojima bi zatrebalo.

– Nije mi žao što sam davao, ko god se javio, uvek sam davao pesme. To će biti čudno ovim današnjim generacijama, da tada niko nikom ništa nije plaćao. Pevač dobije pesmu od mene džabe, a ja onda, ako se ta ploča proda, dobijem preko računa svoj autorski honorar – objasnio je Boris Bizetić jednom prilikom u emisiji „Grand Magazin“.

Boris je prvu pesmu „Oprosti mi“ komponovao sa samo 16 godina. Do svoje 20. stvorio je 100 kompozicija i za svaku je napisao tekst.

1 / 3 Foto: Printscreen/ YouTube/ Grand Magazin Tv Grand

Onda se pojavio Miki Jevremović i snimio „Ako jednom vidiš Mariju“. Upravo tom pesmom je povratio svoju slavu, a Borisa Bizetića vinuo u svet popularne muzike.

Jevremović je od tog momenta pa u narednoj deceniji snimio čak 33 Bizetićeve pesme među kojima su čuveni hitovi „Kad bih znao da je sama“ i „Dosta mi je njenog hladnog osmeha“. Obe su odnele povedu na festivalu „Beogradsko proleće“, jedna 1973. godine, a druga 1976.

Bonus video:

02:07

I INDI I EDITA SU BILE U TOM SPOTU, A ONA JE NAPRAVILA BUM! Baki B3: Mi smo se stalno tukli, daju ti rukavicu i UČE DA SE BORIŠ

(Espreso/Grand/A.M/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.