KARLEUŠA SLOMLJENA ZBOG UBISTVA PSA U ZAJEČARU: Progovorila o BRUTALNOSTI, ovo je zaista JEZIV SLUČAJ
Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

strašno

KARLEUŠA SLOMLJENA ZBOG UBISTVA PSA U ZAJEČARU: Progovorila o BRUTALNOSTI, ovo je zaista JEZIV SLUČAJ

Ovim povodom Jelena se oglasila i ukazala na ozbiljnost situacije

Objavljeno:

Jelena Karleuša veliki je borac za prava životinja, zbog čega je pre nekoliko godina prestala da jede meso, a na društvenim mrežama često to propagira i apeluje na ljude da budu humaniji.

Zato i ne čudi što ju je potresla vest od jutros, kada su iz Udruženja Beta saopštilii da je u Zmajevoj ulici u Zaječaru pronađenj mrtav pas. Vilica i glava nastradalog psa raznesene su, kako navode, petardama.

Oni su u svojoj objavi istakli da su petarde, najverovatnije, bacala deca.

Ovim povodom Jelena se oglasila i ukazala na ozbiljnost situacije.

Jelena Karleuša o smrti psa u Zaječaru
Jelena Karleuša o smrti psa u Zaječarufoto: Instagram/karleusastar

- Svedoci smo svakodnevnog ubijanja životinja od strane dece. Okrutnost, nedostatak empatije i pronalaženje zadovoljstva u ubijanju nedužnih i nejakih bića, pokazuje ozbiljan psihološki poremećaj kod deteta. Neophodno je da se ustanovi od strane nadležnih organa kolika je uloga roditelja u učenju dece takvoj okrutnosti i ti roditelji moraju da snose krivičnu odgovornost. Dalje, deca koja pokazuju takvu vrstu sklonosti moraju da budu zavedena kao maloletni prestupnici i da ima se izrekne mera ozbiljnog psihološkog posmatranja - počela je ona i dodala:

1 / 5 Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

- Naučno je dokazano da se rani oblik psihopatije i sociopatije kod osobe ispoljava već u najranijem dobu deteta i da su roditelji dužni da to prepoznaju i obaveste socijalnu službu, direktora i školu. Ubijanje i mučenje životinja zajednička je karakteristika iz detinjstva svakog masovnog ubice. Pravovremenom rekacijom roditelja, škole i nadležnih organa, te uvođenje zakona i ozbiljnog kažnjavanja staratelja veliki je korak ka sprečavanju razvoja psihopatije i sociopatije kod dece i bezbednosti društva - napisala je ona.

Bonus video:

01:55

Jelena Karleusa obavila svoju građansku dužnost

(Espreso/Telegraf/J.S./ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.