POSLE DVOGLAVOG ORLA POKAZALA I OVAJ ZNAK! SELMA BAJRAMI ponovo šokira SRPSKU JAVNOST: Evo o čemu je reč
Selma Bajrami, Foto: Printscreen/YouTube/ AmiG Show

DA LI JE MOGUĆE?

POSLE DVOGLAVOG ORLA POKAZALA I OVAJ ZNAK! SELMA BAJRAMI ponovo šokira SRPSKU JAVNOST: Evo o čemu je reč

Ona je sada na društvenoj mreži Instagram objavila, i to na dva mesta, u storiju i na "zidu" profila, svoju fotografiju sa podignuta dva prsta.

Objavljeno: 11:45h

Pevačica Selma Bajrami koja je na jednom skorašnjem nastupu pokazivala dvoglavog orla kao simbol velike Albanije dalje ne prestaje da izaziva javnost.

Najnovijim potezom izazvala je novi gnev kod naroda, a da ne želi da se zaustavi dokaz je i to što je nakon skandala nakon pevanja nacionalističke albanske pesme i pokazivanja dvoglavog orla, rekla da ne želi da se izvini.

Ona je sada na društvenoj mreži Instagram objavila, i to na dva mesta, u storiju i na "zidu" profila, svoju fotografiju sa podignuta dva prsta.

@espreso_rs Selma Bajrami šokirala je našu javnost kada se pojavio snimak na kojem pevačica pokazuje dvoglavog orla na jednoj tezgi. Šta vi mislite o ovome? #selmabajrami #dvoglaviorao #albanija #srbija #skandal ♬ original sound - Espreso.rs

Ovaj znak simboluzuju dva značenja pri čemu je originalno značenje dobilo tokom trajanja Drugog svetskog rata, kada je belgijski političar Viktor de Lavaleje, tokom radijske emisije na BBC, predložio slušaocima u okupiranoj Evropi da koriste pomenuti znak kao simbol otpora nad Nemcima.

U mnogim zemljama, simbol je prihvaćen kao sredstvo “tihog otpora” nad snažnijim neprijateljem. Na taj način, popularni političar je želeo da ujedini obeshrabrnjeni narod i podstakne ga da pruža otpor. Kasnije, tokom šezdesetih godina, kada je postao prihvaćen u Evropi, znak “V” je postao simbol za “mir”. Danas, mnogi ga koriste da simbolizuju pobedu i trijumf, po ugledu na englesku reč za pobedu - V(ictory).

U mnogim zemljama, simbol je prihvaćen kao sredstvo “tihog otpora” nad snažnijim neprijateljem.
U mnogim zemljama, simbol je prihvaćen kao sredstvo “tihog otpora” nad snažnijim neprijateljem.foto: Instagram/Selmabajrami.star

Bosanska pevačica uključila se putem lajva na svom Instagram profilu gde je govorila o temi koja poslednjih dana trese estradu.

- Selmić, dođi nam u Srbiju opet, narod te voli - poručio joj je jedan pratilac.

- Ja ću svuda doći, to što drugi pokušavaju da mi nameste, neće im uspeti - rekla je pevačica, a potom sa sigurnošću otkrila sve o zabrani ulaska u Srbiju.

- Nisam dobila zabranu, nikada je neću dobiti. Znam da bi neki voleli, ali nadajte se uzalud. Onda bi zabranu trebalo dobiti svi ovi koji u Bosni i Hercegovini dižu tri prsta - rekla je ona, pa se osvrnula na gnev javnosti.

1 / 6 Foto: Tik Tok printscreen/mirela_adnan

- Nisu zabranili, to su samo pokušaji, bojkot. Selma se vraća u punom sjaju. Sve namontirano. Nemam se zbog čega izvinjavati, nisam ništa uradila - nakon čega su krenuli da se nižu komentari:

- "Kako namontirano kad si pokazivala", "Dobićeš zabranu u Srbiji. Kako se osećaš povodom toga" - bili su samo neki od komentara, dok su joj neki pružali i podršku.Podsetimo, povodom skandala koji je napravila pevačica Selma Bajrami kada je tokom jednog nastupa pokazivala simbol "velike Albanije", oglasile su se mnoge poznate ličnosti iz Srbije i osudile njen potez.

Bonus video:

00:18

Selma Bajrami pokazala DVOGLAVOG ORLA pa zapevala Jugoslovenku

(Espreso/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.