RADOŠ BAJIĆ SLOMLJEN OD TUGE: U dva dana su nas napustile VELIKE LEGENDE, odmah se oglasio za medije i rekao OVO
Radoš Bajić, Foto: Milan Maricic/ATAImages

teško je podneo

RADOŠ BAJIĆ SLOMLJEN OD TUGE: U dva dana su nas napustile VELIKE LEGENDE, odmah se oglasio za medije i rekao OVO

Povodom smrti Meta Jovanovskog, oglasio se njegov kolega Radoš Bajić

Objavljeno:

Meto Jovanovski, bard jugoslovenskog i makedonskog pozorišta i filma, umro je danas u 77. godini.

Domaća publika pamti ga po ulozi prijatelja Dimčeta u seriji "Selo gori, a baba se češlja".

Reditelj i glumac Radoš Bajić, oglasio se za "Blic" ovim tužnim povodom.

- Konsterniran sam, zbunjen i veoma tužan. Šta nam se ovo dešava? U dva dana, dva odlaska, dva ogromna gubitka, dve smrti - dragih, velikih i jedinstvenih ljudi. Juče, naprečac odlazak grandioznog Lauša, danas odlazak veličanstvenog Meta Jovanovskog. Da nisam sa njima do koske snažno, uz potpuno veru, u zanosu zajedničkog stvaranja - radio, sa Metom u “Selu gori” i sa Žarkom u “Halijardu”, verujem da bi mi danas bilo lakše. Ovako, prepoznajem dubinu gubitka, osvedočeno znam koliko su bili veliki glumci i ljudi - pa mi je teško da razumem, da shvatim i da se pomirim da ih više nema.

Preminuo je danas u 77. godini
Preminuo je danas u 77. godinifoto: Printscreen/youtube/k3televizija

- Ruku pod ruku, Žarko i dragi Meto - putujte, i nađite mesto u carstvu nebeskom koje ste svojim delima, humanošću i dobrotom zaslužili - poručio je Radoš Bajić.

Da podsetimo, Jovanovski je rođen je 1. januara 1946. godine u Pančarevu, FNRJ. Diplomirao je na Pozorišnoj akademiji u Sofiji i iste godine se vraća u SFRJ, gde se zapošljava u dramskom pozorištu u Skoplju.

Njegova glumačka karijera počela je i pre završetka studija, na sceni Narodnog pozorišta u Štipu. Od tada, za kratko vreme istakao se kao jedan od vodećih dramskih umetnika u Socijalističkoj Republici Makedoniji, kao i na prostoru cele SFRJ.

1 / 5 Foto: Milan Maricic/ATAImages

Dobitnik je brojnih nagrada za uloge u filmovima i pozorišnim predstavama, kao i velikim brojem državnih nagrada i priznanja. Prvu filmsku ulogu ostvario je 1971. godine, kada je dobio ulogu u filmu Makedonski deo pakla, gde je glumio partizana. Najznačajnije uloge igrao je u filmovima "Pre kiše", "Kad svane dan" i u filmu "Tetoviranje".

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.